Mit is mondott Kövér a politikusnőkről?

2020. április 30. 22:34

Kövér szavairól és az ellenzéki média tudósításairól.

2020. április 30. 22:34
Nagy Csomor András
Mandiner

Kövér László április 26-án a Bayer show vendége volt, ahol Szabó Tímea párbeszédes képviselő parlamenti felszólalása kapcsán a következőket mondta: „Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.”

A szövegből teljesen egyértelműen kiolvasható, hogy Kövér Lászlónak az égegyadta világon semmi baja sincs a nőkkel. Épp ellenkezőleg! Az volt mondandója lényege, hogy a nők többre hivatottak annál, hogy „gyűlölettel” szóljanak. Ez sokkal inkább a nőknek járó kiemelt tisztelet, mintsem a nők lenézése.

Ami a dolog érdemi részét illeti. Valóban, nem szabad egy országgyűlési képviselőt a neme alapján megkülönböztetni. De ez nem vonatkozik eszetlenül mindenre. A tény, hogy valaki férfi vagy nő, jár bizonyos következményekkel. Például udvariasan kiengedem az ajtón magam előtt, vagy éppen előre köszönök. Ez minden nőnek jár civilizált országokban, ideértve az országgyűlés női képviselőit is, holott a szó szerint vett, mereven értelmezett egyenlőség elvből az udvariassági normák nem következnek. Ennek azonban semmi köze nincs az országgyűlési képviselők egységes jogállásához. Minden országgyűlési képviselőre nemtől függetlenül ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Vegyük azonban sorba, az egyes ellenzéki portálok, hogyan tudósítottak az elhangzottakról. Úgy tálalják olvasóiknak, mintha úgy általánosságban a nőkre, és nem a konkrét esetre, Szabó Tímea kirohanásaira vonatkoztak volna.

A 444.hu a következőt deriválta Kövér László szavaiból: „A házelnök nem bírja, ha az ellenzékből egy nő szól be neki”.

Így szól az Index.hu reklám szlogenje: „Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik... És vannak, akik az Indexet olvassák.”

Nézzük tehát, mit olvashatnak azok, akiknek vannak kérdéseik: „A házelnök Bayer Zsoltnak beszélt arról, hogy szánalommal tekint a női politikusokra.”

A 24.hu szerint Kövér László kirohant a nők ellen.

„Lilu üzent Kövér Lászlónak”  című cikkben Molnár Dávid, a 24.hu rovatvezetője már lehagyta a teljes idézetet. Értem én, a 24.hu zöld, és nem szeretne papírt pazarolni, de online sajtó írásakor ez a veszély nem fenyeget. Lehet idézni egy házelnököt is egész mondatokban.

Látható, Szabó Tímea határon túli magyarok ellen uszító ügyéből megpróbálnak nő-ügyet csinálni. A cél egyértelmű: Szabó Tímea azon mondatai helyett, amelyekkel kérdőre vonta a külhoni magyarokat támogató kormányzatot, Kövér László reakcióira próbálják terelni a szót. 

Azt, hogy a fenn megjelölt ellenzéki sajtó orgánumok szerkesztői szövegértési problémákkal küzdenek-e, vagy manipulálni szeretnék az olvasóközönségüket, azt mindenki döntse el magában.

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2020. május 02. 11:16
Ha a Fideszes kommunikációval adom tovább a volt KISZ vezető kijelentését, akkor "Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik" Itt járnak el az sorozatosan az ellenzéki képviselőkkel, undorítóak. Szövegkörnyezetből kiragadnak egy elemet és azt szajkózzák, ebből is és sok egyéb szemét megnyilvánulásból a fővárosnak is elege lett.
annamanna
2020. május 02. 09:10
A világ tele van megengedhetetlen beszédekkel, amik mégis elhangzanak.
kata56
2020. május 02. 08:32
Olvastam Kövér László megszólalását. Pontosan tudom és értem, amit mondott. Nem azt, amit a ballib médiahenger próbál belőle faragni. Nem meglepő próbálkozás.. Két eset lehetséges: a. Vagy nagyon-nagyon sok olyan ember van ma Magyarországon, akiknek komoly nehézséget okoz egy összetett mondat értelmezése. b. Vagy nagyon sok olyan ember van, aki azt az interpretációt olvasta csak el, amit a ballib médiaharsonák előállítottak Kövér-szövegként, az eredetit nem is olvasták. c. a + b Az első esetet nagyon szomorúnak tartanám..bár nem zárható ki..sajnos. Ballib médiaharsonáknak mondanám: kicsit korán kezdték a hadjáratot..még 2 év van a választásokig. Addig még a legelszántabb híveiknél is feledésbe merül majd ez az dolog.. Javasolnám inkább nekik, hogy Szabó Tímeára próbáljanak inkább szájkosarat tenni, mert ő bizony nagyon kotraproduktív a ballib oldal számára.. Az a gyűlöletmennyiség, ami ömlik belőle, az bizony hatásos..Az átlagnormális ember visszahőköl tőle.
vigyor
2020. május 02. 07:43
Nyilvánvalóan valóban szexista volt Kövér mondata. És nyilvánvalóan valóban csak szabótimcsi dühtől eltorzult arcáról szólt. Minden más csak szarhabosítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!