Feljogosítom polgáraimat...

2020. április 11. 14:24

Megérkezett a megosztottság, a politikai egymásra mutogatás, a vádaskodás, a vidék Budapest ellen fordítása.

2020. április 11. 14:24
Szalai Anna
Népszava

„Az otthonmaradás, az együttműködés mellett a szolidaritás járványkorszakunk legfontosabb jelszava. Húsvét előtt az áldott és békés is hozzácsapódott a pandémiás szótárhoz. Volt is szép példa bőven, kórházaknak lángost sütőkről, ingyen fuvarozókról, arcpajzsot nyomtatókról, ablakban tapsolókról, idősotthonokba beköltöző gondozónőkről és még hosszan folytathatnánk a sort. S ez melengette a kijárási korlátozás, a munkanélküliség fenyegetésében megdermedt szíveket.

Azután a felszéllel megérkezett a megosztottság, a politikai egymásra mutogatás, a vádaskodás, a vidék Budapest ellen fordítása. A közhangulat hevítésében aligha tagadható módon a kormány is tevékeny részt vállalt. A fővárosi Pesti úti idősotthonban elharapózó járvány okán tett kormánypárti megnyilatkozások célja alig titkoltan politikai előnyszerzés, Budapest ellenzéki vezetésének lejáratása. De ez legalább egy tisztán politikai játszma, még ha elegánsnak semmiképpen sem nevezhető.

Ennél sokkal komorabb történet a húsvéti kijárási korlátozás helyi szigorításának megvalósítása. Orbán Viktor hosszas mérlegelés után egyszerűen az önkormányzatok közé dobta a gyeplőt. A gazdasági megszorítások, a járványhelyzet okán sűrűsödő feszültség szelepet kapott. Áramlik is ki az indulat nagy erővel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. április 12. 11:24
Annuska elvtársnő! Ha buta vagy a járványkezelésből jobb ha nem szólsz mert úgy jársz mint Karácsony Majom!!
makapaka2
2020. április 12. 11:02
Még mindig a vírusnak drukkoltok, balosok?
makapaka2
2020. április 12. 11:01
Még mindig a vírusnak drukkoltok, balosok?
confitür
2020. április 12. 10:04
Senki nem fordította a vidéket Budapest ellen,egyszerűen Budapest fordult a vidék ellen,amikor Karácsony Gergelyt szavazta meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!