Ez a függetlenség olyan dimenziója, amely csak a baloldalon létezik

2020. április 30. 15:46

A sajtó feletti kormányzati befolyás miatt siránkozó alapítvány többségi tulajdonnal rendelkezik a Bertelsmann Csoportban, ami Magyarország legnagyobb, közel sem kormánybarát televíziójának, az RTL Klub-nak tulajdonosa.

2020. április 30. 15:46
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„A Bertelsmann Alapítvány közzétette »független rangsorát« a demokráciák állapotáról. A jelentés szerint Magyarország nem egy valóban működő demokrácia, és hozzák a már jól ismert balos szólamokat a fékek és ellensúlyok leépítéséről, a haveri kapitalizmusról, a civilek beszűkülő teréről és a Nyugat-ellenes retorikáról.

A kétévente készülő rangsor »ország szakértők« véleményén (értsd: nem tényeken) alapszik. A tíz »független magyarországi szakértőből« kilenc a Political Capitaltól érkezett. Attól a Political Capitaltól, amelyet egy volt SZDSZ-tag alapított, amely több százmillió forintos szerződéseket kapott a Gyurcsány- és a Banjai-kormánytól kommunikációs tanácsadásra, és persze a támogatók között ott találjuk a Soros György vezette Nyílt Társadalom Alapítványokat. Feltehetően ez a függetlenség olyan dimenziója, amely csak a baloldalon létezik, így nekem konzervatív beállítottságú emberként esélyem sincs felfogni (#irónia).

A kritikák megalapozottságáról pedig csak annyit, hogy a sajtó feletti kormányzati befolyás miatt siránkozó alapítvány többségi tulajdonnal rendelkezik a Bertelsmann Csoportban, ami Magyarország legnagyobb, közel sem kormánybarát televíziójának, az RTL Klub-nak tulajdonosa.

Van még kérdés?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. november 30. 13:45
A Bertellsmann banda - ahogy az Axel Springer is -, szoros alkotórészei a soros-hálózatnak. Legalábbis együttműködésük töretlen. Ennek a végtelenül agresszív nyomulásnak mindig egy hatalmas ellenállás és visszaütéses reakció a vége, ami után az ajvékolás az égig ér. Jó volna ezeket az összefüggő médiahálózatokat szétszabdalni, de az NMHH (médiatanácsa) nincs a helyzet magaslatán.
night watch
2020. május 01. 11:18
"a Political Capitaltól, amelyet egy volt SZDSZ-tag alapított" aki ma stratégiai tanácsadója a Brit Médiának (168 Óra, Klubrádió). Függetlensége, objektivitása garantált.
BőröndÖdön
2020. április 30. 19:50
Jaj,Zoli,a Kesmával a tarsolyotokban,nem sül le a bőr a képedről?!
catalina9
2020. április 30. 16:23
A tíz független magyarországi szakértőből kilenc a Political Capitaltól érkezett. ... Van még kérdés?" Van! A tizedik miért nem a Political Capitaltól érkezett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!