Érettségi kontra Covid 19

2020. április 17. 08:08

Veszélybe kerülhetnek – a diákokon kívül – a felügyelő, majd a dolgozatokat javító pedagógusok is.

2020. április 17. 08:08
Dr. Szabó Szabolcs - Mendrey László
Népszava

„Az elmúlt néhány hét egyik legizgalmasabb kérdése a 2020-as érettségi volt. A koronavírus átírta a szokásos rendet, az oktatásügy irányítóinak dönteniük kellett a hogyan tovább kérdéséről. Hosszú tépelődés után felszállt a fehér füst: csak írásbeli lesz az idén tavasszal. Legyünk tárgyilagosak, nem létezett jó megoldás, csak rossz és még rosszabb. Amit elfogadtak, s csütörtökön bejelentettek, viszont semmire sem megoldás, mindössze egy feladat kipipálása, hiszen:

1. Nem ad megoldást a vírus terjedésének megakadályozására. Az írásbeli érettségi feladatainak megoldására csak azok jelentkezhetnek, akiknek a továbbtanuláshoz most erre szükségük lehet, azaz az idei végzősök. Ez a kormány tájékoztatása alapján 83.000 diák. Azok, akik május 4-én megjelennek az iskolákban, oda valahogy eljutnak. A legtöbben – minden valószínűség szerint – tömegközlekedéssel. Hiába az előírás az egy teremben helyet foglalók számáról és egymás közti távolságukról, ez nem sokat (semmit sem) ér, hiszen nem akadályozható meg a diákok vizsgák előtti közös »cidrizése«, majd az azokat követő, »értékelő« összejövetelek sem.

2. Veszélybe kerülhetnek – a diákokon kívül – a felügyelő, majd a dolgozatokat javító pedagógusok is, hiszen tudjuk, hogy a Covid-19 viszonylag hosszú időn keresztül fertőzőképes marad, akár a papíron is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 17. 20:57
Ebben az a durva, hogy megértem a diákokat is, hiszen nem akarnak elveszteni egy évet. Egy extrém járványhelyzet van és egy felelőtlen és magát tévedhetetlennek gondoló politikus dönt szakemberek helyett. A szakmai vélemények egy botcsinálta tisztifőorvos személyében vannak jelen, aki a kormányzati elvárásokat mondja fel a TV képernyőjén rendszeresen fel.
puszika
2020. április 17. 12:09
Elvtársak! Csak egy kérdés van. MIÉRT MENEKÜLTÖK A FELELŐS MUNKAVÉGZÉS ELŐL??????????
linkeloe
2020. április 17. 09:52
Teszteljetek!Teszteljetek! Annyira hasznos az is , mint leírt szavaitok!
Moslékzabáló
2020. április 17. 09:34
Bármelyik verziót választotta volna a kormány, a komcsik és libernyákok ugyanilyen hangerővel sivalkodnának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!