Ehhez nem kéne egy erőmű, meg egy Szovjetunió, Gazsi bácsi?

2020. április 16. 22:12

Mindannyiunk kedvenc mókamestere, Tamás Gáspár Miklós is elrikkantotta magát.

2020. április 16. 22:12
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„Mindannyiunk kedvenc mókamestere, Tamás Gáspár Miklós is elrikkantotta magát, hogy lássuk, azért még ő is számít, nem mosták le a porondról a fiatalabb akármit mondók.

»Ugyanaz történik ma itthon a koronavírussal kapcsolatban, mint a Szovjetunióban Csernobil idején«. Ezt nyilatkozta Gazsi bácsi az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Miután Gazsi bácsi megjegyezte, hogy a »válságok veszélyesek«, majd ismertette azon álláspontját, hogy a válsághelyzetek az erős figuráknak kedveznek (hát igen, a káoszt senki nem szereti Gazsi bácsi, a víz vizes), kitért a következőre.

»Fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet. Ezt jelenti az, amikor egy ország nem szabad. Nem tudhatja a közönség, hogy mi történik. Pontosan ugyanaz történik ma Magyarországon a koronavírussal kapcsolatban, mint a Szovjetunióban Csernobil alkalmából. Nem lehet tudni, hogy mi az igazság.«

Érdekes gondolatok, azt el kell ismerni, de halkan megjegyeznénk, hogy ehhez nem kéne egy erőmű, meg egy Szovjetunió, Gazsi bácsi?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2020. április 17. 13:13
Na most, ha TGM es a hozza hasonlok pontosan tudnak, hogy mi a valosag/igazsag - amit egyebkent senki emberfia nem tud, mert nem is tudhat- nos, akkor ok ripsz-ropsz megoldanak a problemat. Azt, hogy hogyan, meg nem tudjak, de otleteik mar most szazaval vannak,lennenek. Nevezzuk ezeket trukkok szazainak, amirol nekunk csak azt kel tudnunk, hogy vannak. De meg inkabb, lennenek.
toef36
2020. április 17. 11:25
TGM - ma már "mokka - kacagás"...
Emmanuel Goldstein
2020. április 17. 10:51
Ez a különbség a két ember között: TGM nemcsak filozófusnak és értelmiséginek kiváló, újságíróként is maradandót alkot az Orbán-rezsimet leleplező cikkeivel. Pozsonyi azonban még dilettáns és otromba lakájfirkászként sem marad meg az utókor emlékezetében, a Genyó Szívó Disztroly alpári privitivizmusával együtt kerül a kultúra szemétdombjára.
székelyszó
2020. április 17. 10:51
Akár hazugság a koronavírus statisztika, akár nem, sikerült felkészülni a legrosszabbra. Mire lett volna jó az igazság? Pánikra, káoszra? Sajnos tudomásul kell venni, hogy az igazság adott esetben gátolja a sikert. Ez pszichológia...egy gyereknek sem azt kell sulykolni, hogy úgyis belebuksz, hanem, hogy ügyesen és szedd össze magad, meg tudod csinálni. Az a nagyobb baj, hogy a fake news-okkal viszont hergelni lehet, vagy amikor a hatalom a felsőbbrendűségét hazudni akarja és amiatt torzítja a valóságot...Nem emlékszem mit mondott TGM a gyurcsányi hazugságokra, de akkor voltak olyanok, akik az igazság többféle oldaláról beszéltek. Maga Gyurcsány mondta, hogy nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden szeletét. Mindezt Kálmán Olga legnagyobb bólogatása közben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!