Az MSZP elnöke a Népszaván keresztül üzent

2020. április 30. 15:44

Ennek az újabb ócska trükknek a lényege: lopni a történelmet!

2020. április 30. 15:44
Franka Tibor
Magyar Nemzet

„Az MSZP elnöke a Népszaván keresztül üzente meg a nagyvilágnak, hogy ők bizony – tekintettel a Fidesz diktatúrára, meg a járványhelyzetre – nem vesznek részt az 1990-ben megválasztott Országgyűlés megalakulásának ünnepélyes évfordulóján, a parlamenti megemlékezésen. Lelkük rajta, nélkülük is meglesz!

Tóth Bertalan úr terebélyes gondolatfutamai a továbbiakban – természetesen másról sem szólnak -, csak és kizárólag a Fidesz gyalázásáról, a második bekezdés kivételével, amelyben viszont a valóságtól ugyancsak elrugaszkodott hamis »önfényezésbe« kezd az elnök úr, talán az elmúlt harminc esztendő emlékezetkieséseire támaszkodva és számítva. Teljes erővel igyekszik megszépíteni a Kádár-rezsim kommunista pártjából – a felelősségre vonás elől kimenekülő – új párt, az MSZP hazug, sunyi múltját, illetve hatalmi- és vagyonátmentési szerepét.

Ennek az újabb ócska trükknek a lényege: lopni a történelmet!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyurcsyg
2020. április 30. 22:43
Rintintin a született AVO-s még a veséjét sem kellett leverni.
írmag
2020. április 30. 20:59
Kellenek a véleményeikkel Franka Tibor és a hozzá hasonló magyarok! A lehető legnagyobb történelmi csorbulás: "Kudarc, hogy elmaradt a nagytakarítás, a pártvezetők, az ügynökök, a besúgók felelősségre vonása, a Medgyesik elszámoltatása." Ezt az időszakot, az átélők megtapasztalása mellett, rajtuk kívül alig lehetséges valójában felfogni.
Takita
2020. április 30. 18:12
Pozsgai Imre valójában párt-szétválást akart. Mint a rádióban nyilatkozta "Váljon el a tüdő a májtól" Mindezt egy Kecskeméten tartott nagygyűlésen hivei is lényegében elfogadták. Ám, amint azt a "Kornatanú és tettestárs" c könyvében leírja 1989.nyarán Rómában járt, és ott Gorbacsov egyik helyettes (Ivanov) magához hívatta szovjet nagykövetsége. Közölte vele, hogy az a parancs,hogy álljon el a szándékától. Ezután került sor 1989. október 5-9 között az MSZMP XIV kongresszusára, amelyen a jelenlevők kimondták a a kádárista párt átalakulását MSZP-vé.
Box Hill
2020. április 30. 18:02
1990 a kommunisták fekete éve Magyarországon. Persze, hogy nem ünneplik. 148 millió kinyírása után lefagyott a projekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!