Az Európai Bizottság alelnöke megerősítette: nincs ok, hogy eljárást indítsanak Magyarországgal szemben

2020. április 29. 21:11

A magyar jogszabályok és intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal.

2020. április 29. 21:11
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke ma hivatalosan is megerősítette Brüsszelben, hogy nincs ok arra, hogy eljárást indítsanak Magyarországgal szemben a koronavírus elleni védekezés kapcsán hozott döntések miatt, mivel a magyar jogszabályok és intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal. Sokáig lehetne sorolni a magyar ellenzék vezetőitől a nyugat-európai politikusokon és a jogállamiságért folyamatosan aggódó, nemzetek felett álló álcivil szervezeteken át neves újságírókig, riporterekig azokat, akik mindenféle valós érv és jogi elemzés nélkül vádolták Magyarországot hosszú heteken át egy világjárvány kellős közepén és kiáltottak diktatúrát, a koronavírus-törvény elfogadása kapcsán. Most, hogy a Bizottság hivatalosan is megerősítette mindezen vádak alaptalanságát, a támadások nyilván az eddigieknél is hiteltelenebbé és átlátszóbbá váltak, de ettől függetlenül nagyon sok kárt tudnak okozni és sok hasznos energiát kötnek le, amikor pedig “mindenkire szükség lenne a gáton”. Az ellenzéki áskálódások és vádaskodások ellenére sem feledhetjük azonban, hogy a mostani nehéz időkben nincs más út csak az összefogás. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz a magyar emberek életének és egészségének védelméért és továbbra is azon dolgozunk, hogy a gazdaságot mielőbb sikerüljön újraindítani és lehetővé tenni a fokozatos visszatérést a normál hétköznapokhoz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wotan
2020. április 30. 17:29
1. ne légy naiv jövő héten újrakezdik. ez lesz 22-ig folyamatosan. 2. célját részben elérte a nyugati közvélemény többsége szerint Mo diktatúra van. Na ez a súlyos probléma
Tiszafa
2020. április 30. 14:45
Ezt a Vera Jourova nevű soros-ügynököt nagyon le fogják baltázni...Úgy leüvöltik, hogy nem áll meg a lábán. Irányba állítják, s hamarosan támadni fog. Vagy leváltják.
Tiszafa
2020. április 30. 14:37
Tévedni tetszik miniszter Asszony! De még Magácska olyan fiatal... Ok, hogy magyarok vagyunk. Már több mint ezer éve ez az ok. Belekötési okot meg majd keresnek. Általában találnak is. Ha még se, na akkor gyártanak. Előttük nincs akadály. Főleg erkölcsi nincs! Nem ismerik, nincs nekik.
G r o s w e n o r2
2020. április 30. 12:48
Pofára esett az EU.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!