Aki nincs Gyurcsányékkal, az kivel van?

2020. április 14. 07:30

Rengeteg dologban nem szabad továbbmenni azon az úton, amin az EU eddig elindult.

2020. április 14. 07:30
Ungár Péter
Ungár Péter
Azonnali.hu

„Összeségében tehát mi, zöldek értelemszerűen azt gondoljuk, hogy Magyarországnak az EU tagjának kell maradnia. Sőt, még olyan politikai kérdések is vannak, amiben több EU-s hatáskört tartanánk szükségesnek: ilyen a környezetpolitika, a védelem- és külpolitika, és el kell kezdeni lerakni egy közös jóléti állam alapjait is. Hiszen közös piac közös jóléti állam nélkül csak a liberálisok szerint tud tartósan fennmaradni. Ezekben, ha jól gondolom, van egyetértés a DK-val. 

De rengeteg dologban nem szabad továbbmenni azon az úton, amin az EU eddig elindult. Korlátozni kell a tőke szabad áramlását, nem kell közös pénzpolitika (főleg amíg nincs közös adópolitika és jóléti állam), nem kellenek közösen letárgyalt szabadkereskedelmi egyezmények. Hogy csak néhány példát említsek.

Az EU fontos és jó dolog, ahogy az is az, hogy a DK ilyen kiemelt fontosságot tulajdonít neki. Ugyanakkor az Európai Egyesült Államok erőltetése véleményem szerint leegyszerűsít egy nagyon komplex kérdést, és ezzel megágyaz annak, amit Bauer csinált a cikkében, vagyis: hogy csupán egy markerként szolgáljon, ami eldönti, ki tartozik a történelem jó oldalára, ki része az új föderalista élcsapatnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. április 15. 13:24
Aki nincs Gyurcsányékkal, az kivel van?" Tök mindegy akár Gyurcsánnyal van, akár nem, a lényeg az, hogy Sorossal legyen egy vérből való.
Vakfolt
2020. április 14. 17:57
Ez ilyen őzike szöveg, hogy habár gyurcsánnyal vannak, nincsenek vele és űű de zöldek valójában. Fontos hogy valaki megegye ezt a barom dumát, különben annyi a pártnak. Szerintem ez kevés lesz.
toef36
2020. április 14. 15:35
Ó, hát az nincs... Nem tudta?
Pelso j.
2020. április 14. 14:22
"nem kell közös pénzpolitika........ nem kellenek közösen letárgyalt szabadkereskedelmi egyezmények" OK. Ez nálunk közvetve, de gyorsan összehozna vagy 300e munkanélkülit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!