A balliberális politika bűne

2020. április 16. 14:40

A kommunizmust helyettesítő újbaloldali liberalizmus az emberi jogok kultuszát űzi és űzeti.

2020. április 16. 14:40
Jean-Louis Harouel
Magyar Nemzet

„George Soros és inasainak liberális jelszava a »nyitott társadalom«, amely ideológia halálos propagandával áltatja a hiszékeny európaiakat, azzal a céllal, hogy megszüntesse a határaikat, identitásukat és a nemzeti szuverenitásukat. Pusztításuk ­miatt már nem sok maradt az európai országok hagyományából, társadalmi kohéziójából. Médiájuk populistáknak gúnyolja azokat, akik mindezt védik és ellenállnak a migráció ismétlődő hullámainak.

A balliberális progresszívek tagadják az egyéni felelősséget, mulandó beidegződésnek tartják a közösségeket, az államokat, a nemzeteket. Nekik csak az egyén a valódi, a létező. A népek, civilizációk, sőt a nemek különbségeit is megtagadva csak egymással felcserélhető egyéneket látnak maguk körül, akik a hedonista és globalizált piac törvényei szerint élnek. Szerintük e két tulajdonságában ki is merül az ember lényege. Vegytiszta mivoltában a balliberalizmus a korlátlan szabadság utópiája, amely a kommunizmushoz hasonló messianizmussal lép fel. Azt terjeszti magáról, hogy csakis ő lehet a tökéletes világ megtestesítője, az általa erőltetett új világ letéteményese. A balliberalizmus valójában az ösztönök változatos kielégítését tekinti a szabadság lényegének. És ettől éppúgy nem tágít, mint a magántulajdontól a kommunizmus!

Noha az általa irányított nyugati társadalmakat az eltűnésre kárhoztatja, a kommunizmus ikertestvér-ideológiája tökéletes szimbiózist alkot a piacgazdasággal, és irdatlan pénzügyi támogatást kap azok főszereplőitől. Franciaországban megnyerte magának a tőkéscsoportok nagy részét a társadalmi haladás, a bevándorlásdogma, a nemzeti hovatartozás elavulásának gondolatával. A közvélemény nagy része – tudatosan vagy sem – az újbaloldal gondolkodási mintái szerint éli mindennapjait. A városi liberális nagypolgárság kiváltságos gazdasági érdekeit szem előtt tartva a baloldali média elbeszélése szerint ítéli meg a nagyvilágot. Ugyanakkor az ő kebeléből rekrutálódnak a balliberális médiamunkások. Ez a nagypolgárság szövetségesének tartja a külvárosokat benépesítő, Európán kívülről érkező bevándorlókat. Aranyifjúsága felvilágosult elitnek képzeli magát, rózsaszín felhőinek magasságából tekint le az általa faragatlannak tartott vidéki nemzettársaira, a kispénzűekre, a kapcsolat nélküliekre, a »népiekre«, de gúnyolódik a hagyományos értékekhez ragaszkodó és kisebbségbe szorult polgártársain is.

A kommunizmust helyettesítő újbaloldali liberalizmus az emberi jogok kultuszát űzi és űzeti. Célja hasonló az elődjéhez: néhány évtized alatt végleg megalapozni »a jó« uralmát a Földön. Ez az új vallás az emberi jogok kizárólagossá tételével teljesítené be Isten földi királyságának az ígéretét. Így akarja kibékíteni az emberiséget önmagával. A balliberális projekt egy minden ízében kozmopolita világot erőltet ránk, amely kizárólag a fogyasztó és az önmagukat dicsőítő egyének jogain alapul. Az emberi jogok ideológiája elpusztítja azon nemzeteket, amelyek alávetik magukat neki. Az emberi jogok vallása végzetes Európára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2020. április 17. 11:19
Marxnak nem sok köze volt az ún. új baloldali liberalizmushoz. Ennek semmi köze a kommunizmushoz. Ez csak valami liberális maszlag. A gazdaságpolitikája teljes mértékben piacpárti.
zsoltkom2
2020. április 16. 18:39
"A kommunizmust helyettesítő újbaloldali liberalizmus az emberi jogok kultuszát űzi és űzeti" És hol a túróban voltak keresztények?... főleg az új baloldali liberalizmusban. Mondjuk közvetlenül Orbán ideje előtt vagy éppen akkor, amikor ideje lett? Dagi Orbán néni is megért kommunista- szocialista szocializációt nyilván a keresztény-konzervatív rejtett lélekkel. Egészen a Soros Gyuri pénzéből vett kaja elfogyasztása utáni pillanatig sikerült titokban tartania. Azért azt a 2000 éves mo-i keresztényt nem nyomorították Indiába. Ők itt voltak valahol, ezek szerint láthatatlanul és befolyásuk nélkül. Ezzel a magatartással... a hallgatással segítették a liberalizmust és múlt rajtuk saját életük. Csak sajnos nem éltek vele, valami néma tetszhalottak voltak. Miért? Közben, azért lettek liberális katolikusok meg liberális reformáltak, annyira bizonyosan, hogy egymás szagát már gyilkolászás nélkül kibírták. Nem akarok nagyon igazságos lenni, de jézushitnél nincs nagyobb "csakis ő lehet a tökéletes világ megtestesítője, az általa erőltetett új világ letéteményese" ... liberális szabadság. Mondták is, hogy nyitva az ajtó... senkit nem gátolnak benne, hogy az örök szabadságot válasszák. Hát eddig még nincsenek hírek odaátról, hogy létre jött-e a Jézus jobbján álló boldogságos kommunizmus. Mindenki ehhez az Orbánia világ nyomorult életéhez ragaszkodik és ráadásul sokkal nagyobb ragaszkodással, mint a beígért mennyországi világhoz. Hát így nőtt ki a "A balliberális politika bűne" félreértése és tévedésből/ fű alatt az Újszövetséget sikerült eltalálni.
BőröndÖdön
2020. április 16. 16:55
Szánalmas semmi...
tölgy
2020. április 16. 16:36
A szerzőnek teljesen igaza van. Összeszedetten fogalmazta meg ismereteinket ezekről a ravasz, erőszakos, erkölcstelen, apátlan, anyátlan, hazátlan, mammont imádó fanatikusokról. Nem véletlen, hogy eme aljanépnek új megnevezése van: liberálbolsevik - rövid megnevezéssel: bolsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!