20 ezer dolgozót rúgnának ki a közalkalmazotti státuszból

2020. április 14. 12:38

Követeljük, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt ne lehessen a közalkalmazotti munkajogi viszonyokat megváltoztatni.

2020. április 14. 12:38
Magyar Szocialista Párt
MTI-OS

„Úgy tűnik, hogy a kormányt nem érdekli, hogy a koronavírus-járvány miatt már százezren vesztették el az állásukat, hiszen most azon dolgozik, hogy még több embert minél könnyebben utcára tehessen. A Fidesz csak tovább növeli a feszültséget azzal a lépéssel, amellyel mintegy 20 ezer kulturális dolgozótól elvenné a közalkalmazotti státuszt, ezzel ugyanis bizonytalanná teszi rengeteg ember megélhetését.

Veszélyhelyzet ideje alatt tényleg az a legfontosabb a kormánynak, hogy olyan törvénymódosításokat hozzon, amelyekkel egyszerűbbé teszik az elbocsátásokat? A világon mindenhol azon dolgoznak a vezetők, hogy minél több ember állását megmentsék, de Magyarország Kormányának az a legfontosabb, hogy tízezreket taszítson a bizonytalanságba?

Az MSZP támogatja a szakszervezetek törekvéseit, a javaslataink között kezdetek óta szerepel a munkahelyek védelme, az elbocsátási moratórium bevezetése a közszférában is, és a szakszervezetekkel való érdemi egyeztetések megkezdése. Továbbá követeljük, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt ne lehessen a közalkalmazotti munkajogi viszonyokat megváltoztatni.”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viribus Unitis
2020. április 14. 19:07
Tudomásom szerint nem kirúgni, hanem átirányítani akarják őket olyan munkakörökben, ahol létszámhiány miatt a hasznukat veszik...... hát azért ez nem teljesen ördögtől való azt hiszem.
barany
2020. április 14. 18:55
Nagyon ütős ez a lista. Ez a bűnlista. Amit nem lehet letagadni. Pedig csak egy szelete annak, ami a kormányzásuk alatt történt: "Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórház-bezárásokkal, vizitdíjjal botrányos inzultusokig fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával. Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő gyerek pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel! Csődbe vitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót, ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat, tönkretéve őket egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építőit és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot a 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása. Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat Dubai-ban, egymást vég-kielégítették 100 milliókkal stb, stb, stb. Az országot tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta ők és a főnök az elnök Erdei úr döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az államot, a Nemzeti Bankot a devizahitel rabságában a lakosságot. Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat. Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF-es gigahitel és az EU lélegeztetőgépén."
bagira
2020. április 14. 17:30
Gyucsány klán 2002 2010 nem vonyított 1.5 millió munkást utcára dobtak .
lemez
2020. április 14. 17:21
Nem kell annyi közalkalmazott..Helyezkedjenek el a versenyszférában.1 millio közalkalmazott rengeteg,fokozatosan kell leépiteni terv szerint.Más ilyen létszámú országban átlag 600000 fő van.Jól van ez igy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!