Tettünk a kormánynak egy gesztust, meglátjuk, mi lesz

2020. március 23. 09:28

A kormánynak számtalan fórum áll a rendelkezésére, hogy megmagyarázza, mit miért tesz.

2020. március 23. 09:28
Miklósi Gábor
index.hu

„Az Indexen vasárnap megjelent a kormány álláspontja arról, hogy miért kell lehetővé tenni, hogy határozatlan ideig rendeletekkel kormányozzon. A véleménycikk, amit Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese jegyez, lényegében a péntek este benyújtott felhatalmazási törvényjavaslat indokolása, az eredetinél közérthetőbb formában. Hogy erre a törvényre szükség van-e, arról már megkezdődött a vita, és aki akarja, majd kifejti a véleményét. Viszont felmerül egy kérdés.

A kormánynak számtalan fórum áll a rendelkezésére, hogy megmagyarázza, mit miért tesz. Ott az évi százmilliárd forintból működő közmédia. Ott vannak az állami hirdetésekből kitartott KESMA-orgánumok. Mégis azt kérték, hogy az Indexre írhassák meg.

Kekeckedhettünk volna, hogy ha most, veszélyhelyzet idején hirtelen megszületett a felismerés, hogy a kulcsfontosságú törvényjavaslatukat az Index olvasóinak akarják megmagyarázni, akkor a kormány tagjai máskor is szóba állhatnának a független lapok újságíróival. Rávehetnék az olvasóinkat semmibe vevő minisztériumokat, hogy válaszoljanak a kérdéseinkre. Vagy akár csak biztosíthatnának használható adásjelet az operatív törzs zárt ajtók mögött megrendezett sajtótájékoztatóihoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leponex
2020. március 23. 22:48
Hazudsz, MIKLÓSI GÁBOR. És mindent elmond a 'független' médiáról benned élő álságos, kétszínű, farizeus képről a posztod. Hogy 'gesztusnak' tekinted, amikor csak arra kérnek: végezd el a munkádat. Hogy igazat is írj néha, és hagyd el legalább egy kis időre a primitíven demagóg célzatos álkérdéseidet: a belügyért is olyan szabályok szerint vizsgálják mint bárki mást, ha a koronavírus fertőzés érintettsége fenáll? Aminek négyszer is nekifutott az a szerencsétlen munkatársad, mintha tényleg ez lennne a probléma. Te is tudod: hazudni úgy lehet igazán, hogy csak a valóság, a tények egy részét mutatod be, tendenciózusan ferdítesz, önkényes következtetéseket, véleményeket tényként közölsz, amire majd aztán hivatkozol számtalanszor örökéletű weyerbélaként. Gesztust kettőt is tett a 'kormány': - a bár menthető, jogos de udvariatlanul és amatőr módjára higgadtságát vesztett Kovács helyett egy szakembert küldött a sajtótájékoztatóra, aki röviden, néhány tőmondatban precízen válaszolgatott a sajtó kérdéseire. - másodszor: a vele folyamatosan ellenséges, deklaráltan ellenzéki szerepkört betöltő indexszel szemben félretette a múltbéli abszolút negatív tapasztalatait, és kérés, kérdés nélkül arra kérte ( mondhatni szinte megalázkodott) , segítse végre a maga eszközeivel a járvány elleni tevékenységében. Hiszen ez nem pártpolitika, sok ember életéről van szó. (Küzdelmében, de hát nektek ez csak gúny tárgya lehet, sajnos) És Te azt hiszed, Te, Ti tettetek gesztust? De végülis igazad van, 'gesztust tettetek', nem előszőr, nem utoljára... Hányni kell tőletek... PS: természetesen holnap elnézést kérek indulatomért, végülis emberek vagytok ti is, hibázhattok rengeteget. De talán egyszer eljuttok oda, hogy bocsánatot kértek vállalhatatlanul visszataszító egyoldalú, gyűlölködő munkálkodásaitokért... De ha nem, hát nem...
Micmac
2020. március 23. 19:54
"máskor is szóba állhatnának a független lapok újságíróival. " Független lapok? Hát fel kellett röhögnöm.
zsanett-kúnrum
2020. március 23. 19:21
Majd ha a nav az utaztatott pelenkádat morvaországban lefoglalja
akiaki
2020. március 23. 18:12
kérem a mandit, hogy a fényképét ne tegye ki tárgyi ujuságosírónak, néha a gyerekeim is rápillanthatnak a képernyőre! nem akarom hogy megmaradjon bennük felnőttkorban is ez a rossz emlék, kép!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!