Rendkívüli rend

2020. március 27. 08:34

Epimenidész paradoxonján két és fél ezer éve kotlik a gondolkodó emberiség. Orbán Viktor paradoxonja most kezd beérni.

2020. március 27. 08:34
Kenessei András
Népszava

„Minden krétai hazudik, mondta egy krétai (nevezetesen Epimenidész, krétai filozófus, mintegy 2.500 évvel ezelőtt.
Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek, mondta egy magyar, nevezetesen Orbán Viktor, úgy egy évtizeddel ezelőtt.
Na most, ha Epimenidész krétai volt (márpedig bizonyítottan az volt: knósszoszi illetőségű filozófus), akkor elhíresült kijelentése: hazugság. Vagyis a krétaiak nem hazudnak. Tehát akkor amit mondott: igaz. Vagyis a krétaiak hazudnak.

Következésképpen, ha Orbán Viktor magyar (márpedig bizonyítottan az: felcsúti illetőségű miniszterelnök), akkor elhíresült kijelentésében arra buzdított, hogy amit mondott, azt ne vegyük figyelembe. Vagyis hogy őt ne a tettei alapján hitelesítsük.
Epimenidész paradoxonján két és fél ezer éve kotlik a gondolkodó emberiség. Orbán Viktor paradoxonja most kezd beérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leponex
2020. március 28. 20:18
Nettó hülyeséget írsz Kenessei, a csicskamédia munkása! Se írni, se olvasni nem tudsz?? A magadét sem? Idézlek: "Következésképpen, ha Orbán Viktor magyar (márpedig bizonyítottan az: felcsúti illetőségű miniszterelnök), akkor elhíresült kijelentésében arra buzdított, hogy amit mondott, azt ne vegyük figyelembe. Vagyis hogy őt ne a tettei alapján hitelesítsük." És Orbánt is: "Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok" - válaszolta Orbán, aki szerint ezzel azt kéri, hogy "ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek". A miniszterelnök szerint korábban is azt mondta, hogy "egyetlen dologgal törődjenek, ezt mondtam akkor is, kormányon voltunk 1998 és 2002 között, és kormányon vagyunk most is: a tettek beszélnek". Orbánt a balliberális csicskamédia folyamatosan és demagóg módon "félremagyarázta", a magyar csicskamédiából tájékozódó diplomatákat EZÉRT bíztatta arra, hogy inkább a tetteit nézzék, ne az előre félremagyarázott, félreértelmezett szavait. De ennyire ostobán még a csicskamédiában sem 'következtetett' senki: "Vagyis hogy őt ne a tettei alapján hitelesítsük."
atila68
2020. március 28. 07:21
Ez mi ez? Nincs ott felelős szerkesztő?
marica61
2020. március 27. 20:27
ülj le. hulye voltál az is maradtál
1000bocs
2020. március 27. 19:10
Kedves szerző! "A tettek beszélnek." Szívesen. És most menjen és mosogasson, vagy csináljon valami más, képességeihez méltó hasznos dolgot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!