Politikai leckék világjárvány idején

2020. március 24. 15:54

Most minden felelősség a Kormányé.

2020. március 24. 15:54
Kis Norbert
Index

„Most minden felelősség a Kormányé.

A kormányzatnak minden nap minden órájában cselekednie kell a járvány terjedésének megállítása és az emberéletek megóvása érdekében. Ezt az óriási és történelmi felelősséget a Kormány március 11-én a vállára vette, és a legjobb, amit a parlamenti ellenzék tehet, ha a járvány megszűnéséig a felelősséget a Kormány vállán tartja minden következménnyel.

A politikai és parlamenti vitákra bőven lesz idő a járványhelyzetet követően. Egy év múlva választási kampányok indulnak, lesz még helye a politikai csatáknak. Most azonban a legnagyobb hibát követi el az a politikus vagy közéleti szereplő, aki a Kormány cselekvőképességét korlátozni akarja. Bízzuk ezt a korlátozást az Alaptörvényre! Az Országgyűlés álljon készen arra a várva várt helyzetre, ha a veszélyhelyzet megszűnőben lesz. A járvány elleni harc politikai felelősségét pedig viselje a Kormány minden következménnyel!

Ez már több mint lecke. Ez a nagy vizsga a politika számára!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. március 25. 11:44
Nem gondolt bele a posztoló, hogy mi lesz annak a sorsa, aki náluk kilóg a sorból? (Lásd Eszenyi Enikő esetét a tüncikézéssel kapcsolatban!)
Biivisz
2020. március 24. 20:49
Az indexen jelent meg, de - egész hihetetlen - a kormány álláspontja mellett van. Olvassátok el az egészet, a Mandi csak a két záró bekezdést másolta be.
SwordFish
2020. március 24. 20:05
Rendben, akkor fejezzétek be a rémhírterjesztést, kedves Index, különben be lesztek tiltva és mentek a börtönbe. Legalább lesz rá okotok, hogy diktatúrát ordítsatok.
mokány
2020. március 24. 19:59
A megoldás neve : Civil Kurázs. Civilek Kezdeményezése. Nem vesznek tudomást a pár napos hézagról. Betartják az eddigi intézkedéseket. Szóljon akinek nem tetszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!