Németország keveset tanult 2015-ből

2020. március 05. 22:31

A túlzott önbizalom és a valóságtól való elrugaszkodottság tipikus német keveréke a túlcsorduló egyéni érzelmekkel vegyítve veszélyes koktélt ad.

2020. március 05. 22:31
Ulf Poschardt
Welt.de

„Az erkölcsösködés és pózolás lármájában pedig megbújik a koronavírus által veszélyesen kihegyezett fenyegetés, amit az autóipar lebontása és az »erkölcsösök« újabbnál újabb abszurd adóztatási ötletei kísérnek, és amik lendületből tudnák visszarúgdosni az országot a korai kétezres évek depressziójába. A közép és a mérték, mint a berlini köztársaság ideáljainak feladása egy drámai konjunktúrás helyzetben történik meg.

A túlzott önbizalom és a valóságtól való elrugaszkodottság tipikus német keveréke a túlcsorduló egyéni érzelmekkel vegyítve veszélyes koktélt ad. A két utolsó korrumpálatlan középpárt, az Unió és az FDP nem állnak készen az éles helyzetekre. Mindketten botladoznak a súlyos erfurti hibák után, és tisztaságért kiáltanak. De most csak az élesség és a bátorság segíthet. A szélsőségek ellen, a gazdaság és a polgárság megerősítéséért. Adócsökkentés, befektetés az oktatásba és a jövőiparba, és energiapolitikai realizmus. A szakadék felé tartunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerencsi Veronika
2020. március 08. 22:57
Nem csak 2015-ből nem tanulta, hanem a II.VH. tanulságait sem tartják észben. Mert mi is volt előtte? Teljes kiszolgáltatottságuk a kapitalista világrendnek. Hitler kezdte felépíteni őket. Testüket lelküket, identitásukat helyre tette. Merkel ezt tette totálkárossá. Elvette az NDK-s csoroszlya eszét, hogy mekkora UNIO-s vezér lett. Most aztán nézheti - sajnos velünk együtt - hogy hova a büdös francba vitte Európát? Na persze, ugyan azokkal akiket Hitler is kiebrudalt, mert a legnagyobb belső ellenség voltak.
mokány
2020. március 06. 07:59
A Welt az ottani Népszava .
pollip
2020. március 06. 06:04
Szerintem tudták ők, hogy a szakadék felé tartanak, csak a liberalfasisztak nem engedték kimondani.
luzitanxaver
2020. március 06. 05:23
,,A szakadék felé tartunk.,, Nocsak. Ez a zárómondat fel se tűnt elsőre. Meglepő éleslátás, de hadd segítsünk még egy kicsit: azért tartotok a szakadék felé, mert ezt most ismeritek fel. Egészen eddig leszegett fejjel pedáloztatok lefelé a lejtőn (az egész EU-t magatok mögött rángatva utánfutóként) és hatalmas, jóemberkedős hübriszetekben mindenkit izomból ledorongoltatok, aki halkan meg merte kérdezni, biztos jó-e ez így. És akkor már csak azt kellene átgondolni, hogy esetleg ezek a tényezők hozzájárultak-e vajon az EU-ellenesnek hazudott érzelmek felkorbácsolásához, no meg a Brexit-szavazás kimeneteléhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!