Macskajáték

2020. március 09. 10:50

Az apró játszmákban megtörik a tavaly őszi lendület, és a macskának nincs miért aggódnia tovább.

2020. március 09. 10:50
Szalai Anna
Népszava

„Így játszik furcsa macska-egér játékot a kormány és a főváros. A kormány nem akar háborút. A főváros sem. Az alkumérleg egyelőre egyensúlyban van. De ez leginkább az atlétikai centrumért kipasszírozott 50 milliárdnak köszönhető. Minden más fronton hátrálni kényszerül a város. A korábban indított, de most forráshiányossá vált nagyberuházásokra - metró, Lánchíd, biodóm - nem ad több pénzt a kormány, kínosan fapados megoldások felé tolva ezzel a fővárost.

Az uniós forrásokat szinte teljes egészében elviszi az 5-ös metró, így a városi beruházásokra alig marad. A Galvani-Albertfalvai híd csatájából az előző változat került ki győztesen, egyszerűen azért, mert a kormány csak ezt hajlandó megépíteni. Az iparűzési adó pántlikázása csak apróbb sebet ejtett a fővárosi költségvetésen, a színházak finanszírozása már mélyebbet, az adóbevétel jelentős kurtítása már halálos seb lehet.

Az apró játszmákban addigra megtörik a tavaly őszi lendület is. A macska kényelmesen elnyúlhat, nincs miért aggódnia tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2020. március 09. 20:29
Az elejétől tudható volt, hogy ellopnak mindent, amit lehet, aztán a kormány lesz a hibás, hogy nem ad pénzt.
pesti051
2020. március 09. 19:08
Budapest olyan Karácsonynak, mint a Hajdú BÉT volt Bajnainak. Majd ő is mondhatja, nem értettem hozzá.
puszika
2020. március 09. 17:56
Szalai elvtársnő!! Nem kell hápogni.! A főváros annyi pénzt kap amennyit TARLÓS kapott volna,! Vagy hogyan gondolta? Mindenki a saját költségvetéséből dolgozik.Amit a kormány megígért.................TELJESÍTI A FEDEZETLEN KAMPÁNY ÍGÉRETEKET MEG KÉRJE SZÁMON AZOKON AKIK MEGTETTÉK!! Soroljam? VAN EHHEZ BÁTORSÁGA? KÖTVE HISZEM. Nagyon feledékeny a Szalai elvtársnő! Vajon miért?
Mich
2020. március 09. 13:17
Amit elhallgat az elvtársnő: nem kellett volna lopással kezdeni már októberben...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!