Ma éjszaka hosszú időre eldőlhet, hogy ki uralja a Demokrata Pártot

2020. március 03. 18:15

Ha Bernie Sanders megnyerné a szuperkeddet, akkor nagyon közel kerülne a demokrata elnökjelöltséghez.

2020. március 03. 18:15
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Amikor pár napja gondolkoztam azon hogyan vezessem fel a szuperkeddet az jutott eszembe, hogy biztosan az év 10 legfontosabb politikai eseményében lesz ez a ma éjszakai csata. De mára azon se lepődnek meg, ha utólag a három legfontosabba kerülne.
Ma éjszak eldőlhet hosszú időre, hogy ki uralja az amerikai Demokrata pártot, és ezzel az is, hogy a centrista, technokrata liberális vonal, vagy a szociáldemokrata balosabb irányzat kap erős lökést a globális politikában.
Ha Bernie Sanders ma éjszaka megnyerné a szuperkeddet, akkor nagyon közel kerülne a demokrata elnökjelöltséghez, ez pedig nagyban befolyásolná a politika csinálok, és politika fogyasztók énképét az egész világon.
Sajnos én most többet adok Joe Biden győzelmére, főleg az utolsó napos kutatások miatt.
Az majdnem biztos, hogy Sanders besöpri Kaliforniát, és ezzel nagyon sok delegáltat, de a kulcskérdés nem ez, hanem Texas, ahol az utolsó napokban nagyon feljött, sőt úgy tűnik fordított Biden. Jelenleg úgy néz ki Texas nélkül nem nagyon van Sanders jelöltség.
De nem csak Texas sorsa a kérdéses, a Virginia, Észak-Karolina Massachusets, Minesota négyesből kettőt még el kéne hoznia Sandersnek. Ez most inkább úgy néz ki menni fog az utóbbi kettővel, viszont mindkét állam nagyon necces, és az első két állam az utóbbi napokban nagyon Biden oldalára csúszott át.
Amit látunk, hogy erre a napra, a teljes demokrata elit és mindenki aki él és mozog, és ellenérdekelt Sanders jelöltségében összefogott, hogy megállítsa a demokratikus szocialista szenátort, aki ha így nyer, akkor tényleg esélyes lehet arra, hogy Trumpot is legyőzze.
Az biztos ez az éjszaka nagyon izgalmas lesz. Én besegítek a Mércének majd hajnaltól munkakezdésig a közvetítésben, remélem néhány év múlva majd az új globális baloldali politikai mainstream megszületésének pillanataként tekintünk vissza a mai napra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2020. március 04. 19:43
Választást kell nyernie, de azt egyik sem tud. Trump marad az elnök és minden hibája ellenére valamit visszahoz az USA régi fényéből.
Európai téridő
2020. március 04. 09:53
Nem dőlt el.
KannibálTatárÚr
2020. március 03. 23:19
Nagyon mindegy, hogy ki lesz a "demokrata" jelölt. Trumpnak egyik sem lesz egyenrangú ellenfele.
Robur
2020. március 03. 22:09
Nagyon reméljük, hogy Sanders elbukik. Nem akarok drukkolni annak a fasz Trumpnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!