Lófej a színházban

2020. március 11. 06:09

Eszenyi Enikőnek elküldték a lófejet, a baráti sajtójuk pedig megkapta a kilövési engedélyt. Mert csak egyszer hibázhatsz, és akkor véged.

2020. március 11. 06:09
Pataki Tamás
Magyar Nemzet

„Ez korántsem jelenti azt, hogy kiállt a kormány mellett, talán csak számot vetett a valósággal: színháza rengeteg támogatást kapott, faramuci helyzetbe keveredett volna, hogy ha a többiekkel együtt tiltakozik, ráadásul politikai alapon. Utána azt mondta, hogy azért nem vett részt a tüntetésen, mert szerinte mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került.

Pedig a döntése után ő is ott találta magát, ráadásul a sajátjai kereszttüzében. A keresztapai világ már akkor megnyilvánult, amikor megzavarták a Vígszínház A diktátor című előadását, és páran felmutatták a »Távol maradni is politika, Enikő« molinót. Hát nem érdekes? Tíz év alatt nem olvastunk mérgező légkörről, diktatórikus vezetési módról, elüldözött színészekről, szembetűnő alkalmazotti fluktuációról, azóta mindenütt csak a kiteregetett szennyest láthatjuk. Az omerta törvénye addig vonatkozik valakire a balliberális kulturális körökben, ameddig mindenki szem marad a láncban.

Addig nincsen itt semmi látnivaló, egyetlen hajszála sem görbülhet az illetőnek. Viszont a legkisebb fellazulásnak is bukás lehet a következménye. Csak egyszer kell kimaradni a nagy szimpóziumból. A lófejet már lecsapták és becsomagolták. A liberális média támadásai, a hirtelen előbukkanó történetek mind arról árulkodnak, hogyan működik és milyen mély bugyrai vannak a rendszerváltozás után is garázdálkodó balliberális kultúrmaffiának. Eszenyi Enikőnek elküldték a lófejet, a baráti sajtójuk pedig megkapta a kilövési engedélyt. Egy jól kitervelt karaktergyilkosságnak lehetünk most a szemtanúi. Csak egyszer hibázhatsz, és akkor véged, mert bárki lófejjel ébredhet az ágyában, aki nem fúj egy követ a balliberális oldallal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2020. március 11. 22:35
Pedig Eszenyi maga volt a megtestesült szakmai világítótorony a ballibek szerint, amikor 2014-ben Balázs Péter is pályázott a Vígszínház vezetésére. Az a csúnya, ellenzéket elnyomó, fékeket, ellensúlyokat meg még ki a fityfene tudja mi mindent lebontó diktatórikus fideszes többségű közgyűlés meg képes volt újra őt kinevezni. Most meg hirtelen kiderül, hogy a ballibek valójában egy színházigazgató diktátort támogattak olyan vehemensen?! Nahát ilyet!!
puszika
2020. március 11. 19:07
Magyarok! Erre számithattok akkor is ha egy Isteni csoda folytán ismét hatalomra kerülnének!! Ezek mind ilyenek!!
catalina9
2020. március 11. 16:52
talán2 2020. március 11. 14:21 @kola Aki szerepre vágyik Alföldinél az most mind sorba áll. Még nem vagyunk a végénél." Stohl már festi magát vérrel...
BőröndÖdön
2020. március 11. 15:22
Elviselhetetlen vezetői stílusa van,a Nemzetiben jól el lesz az elefánttal...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!