Jó reggelt, Európa!

2020. március 09. 08:59

Hogy változnak az idők: ördögtől való dolognak mondták, amit 2015-ben Magyarországon műveltek, most meg itt a második mea culpázó.

2020. március 09. 08:59
Rab Irén
Magyar Hírlap

Az Európai Unió bocsánatkéréssel tartozik Orbán Viktornak! – írta most szombaton az akkori interjút készítő Boris Kálnoky az osztrák Kleine Zeitungban megjelent vezércikkében. Saját lapjának, a német Die Weltnek szánhatta az írást, de valószínűleg a németeknek még szükségük van egy kis időre, hogy feldolgozzák, bizony Orbán Viktornak volt igaza. Az osztrákok mégis közelebb vannak hozzánk meg a schengeni határokhoz, előbb jut el hozzájuk a felismerés. Hiszen ők is építettek annak idején szárnyas kapunak álcázott kerítést a szlovénok felőli határszakaszukra!

Kálnoky már a második auszt­riai mea culpázó, hiszen egy nappal korábban a liberális Die Presse neoliberális vendégszerzője, Christian Ortner is Orbánnal szembeni bocsánatkérésre szólította fel a brüsszeli döntéshozókat. Legalábbis ami a migrációs politikában elfoglalt álláspontot illeti. „Ha 2015-ben az EU úgy cselekedett volna, mint most Görögország teszi, megúszhattunk volna jó néhány szélsőjobboldali és iszlamista terrortámadást, és rengeteg pénzt is megspórolhattunk volna” – írja. (A szélsőjobboldalit okvetlen be kellett vennie a szövegbe, bár az csak reakció volt az ellenőrizetlen migráció kiváltotta állapotokra.)

Hogy változnak az idők! Amikor 2015-ben egymilliónál is több ember minden ellenőrzés nélkül Euró­pába özönlött, az Európai Unió menekültválságról beszélt. Ördögtől való dolog volt, amit akkor Magyarországon műveltek, a kormány menekültellenes retorikája, a kerítésépítés katonákkal a rabokkal készíttetett szögesdrótból, a röszkei csata vízágyúja, a menekültekkel való riogatás. Az európai nagyon humanitárius közvéleményben manipulált képekkel akartak Magyarország-ellenes hangulatot kelteni. Pusztán csak azért, mert a magyarok ellene szegültek a brüsszeli, berlini akaratnak, és azt tették, amit ezer éve földrajzi helyzetükből adódóan kötelességüknek éreznek, és mindig megtettek: védték határaikat az erőszakos behatolókkal szemben. Mátyás király annak idején kettős határvédelmi vonalat épített ki, nem is jött a török vagy ötven évig Európa felé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2020. március 09. 18:22
Viktor, Viktor, mit tettél, hogy a bolsik a bocsánatodért esdekelnek!? Ja, semmi olyat, ami ellentétes lenne a legalább 10 éve vallott felfogásoddal. Lám, bírálóid, kárhoztatóid, azok, akik átkot szórtak rád, hibáztak. Mint mindenben, amiért kárhoztattak. Már csak egy kérdés maradt: mikor kezdik meg a bolsik az igazi canossa-járást?
Belakiss
2020. március 09. 17:16
A fanatizmusod rabja vagy, Irén.
Vakfolt
2020. március 09. 14:53
"Mátyás király annak idején kettős határvédelmi vonalat épített ki, nem is jött a török vagy ötven évig Európa felé." Aztán a habsburgok kellő nem odafigyeléssel, urambocsá szándékosan, hogy a magyar főurakat megtörjék, harminc év alatt sikeresen leépítették az egészet, aztán tovább úgy csináltak, mintha segítenének, közben sorra esett el minden, fél Magyarország mocsárvilág-végvárrendszer, az emberek pedig hullottak, azt a demográfiai katasztrófát ami nekünk jutott, míg mások sokasodtak és gyarapodtak, soha nem felejthetjük el nekik.
Mich
2020. március 09. 13:36
Brüsszel most ébredt rá valamire - öt év késéssel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!