Használhatatlan maszkokat kaptak a háziorvosok

2020. március 18. 10:40

Ki lesz a felelős, ha minden háziorvos és ápoló megbetegszik?

2020. március 18. 10:40
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„Felháborodás és értetlenség lett úrrá a háziorvosokon és ápolókon, miután a beígért FFP2 és FFP3 részecskeszűrő félálarcok helyett a vírusfertőzéssel szemben semmilyen védelmet nem jelentő FFP1 maszkokat kaptak. Abból is csak hármat. Tőlünk, háziorvosoktól is azt várják el, hogy ilyen maszkban vizsgáljunk meg a nálunk jelentkező potenciálisan koronavírus-gyanús betegeket. Ez az a maszk, ami egy lakásfelújításkor talán jó lehet a por ellen, de járványhelyzetben használhatatlan, a vírus ugyanis úgy hatol át rajta, mint azokon a sebészi maszkokon, amiket a múlt héten kaptunk.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy ki a felelős a háziorvosoknak, ápolóknak vásárolt használhatatlan maszkokért? A DK szerint azonnal véget kell vetni az egészségügyi dolgozók megfelelő védőfelszereléséről szóló hazudozásnak, meg kell fontolni a Magyar Orvosi Kamara elnökségének szakmai javaslatait, és minden egészségügyi dolgozónak biztosítani kell a szükséges számú FFP2 és FFP3 típusú maszkokat! A kórházi dolgozóknak és a háziorvosoknak is! Ha minden orvos és ápoló megbetegszik, vagy karanténba kerül, akkor ki fogja ellátni a betegeket? Ha a megfelelő maszk nélkül dolgozó háziorvosok fognak megbetegedni és tovább terjeszteni a betegséget, azért ki lesz a felelős?”

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. március 19. 08:28
Eddig egyetlen EÜ dolgozó sem betegedett meg. Mészáros Lőrinc 1 milliárdot adott a vírusellenes küzdelemhez. Itt az ideje az Apró Gyurcsány maffiának is zsebbe nyúlni. Van miből Íme http://mindenszo.hu/ime-gyurcsanyek-teljes-vagyona/
catalina9
2020. március 19. 07:15
Olvasva Gyurcsány, a DK, MSZP és a többi görénypárt hangos követelőzését, egy régi a vicc jut eszembe. A kis Kohn, a hídon sétálva, kiszakítja magát az apja kezéből, és áthajolva a korláton, a folyóba esik. Az apja jajveszékelve fordul a mögötte jövő férfihoz, kérem segítsen. A férfi ledobja a kabátját, cipőjét, és beveti magát a hideg vízbe. Eléri a kapálózó gyereket és kivonszolja a partra, ahol már egy kisebb tömeg veszi körül a már odaérkező Kohnt. A megmentő kint vacog a parton, mire odamegy hozzá Kohn, uram, hogy hívják, hol lakik? Kovács István vagyok, itt meg itt lakok. Pár nap múlva csengetnek Kovács ajtaján. Kinyitja az ajtót, ami előtt ott áll Kohn. Kovács, hogy megelőzze a hálálkodást, megszólal, ugyan uram azért nem kellett volna idefáradnia, hogy megköszönje, amit tettem. Mire Kohn, nem is azért jöttem, hanem hogy megkérdezzem, hol van a fiam sapkája.
teljesenertelmetlen
2020. március 18. 21:09
Nagyon remélem, hogy ha túlleszünk ezen a járványon, Orbán leszámol ezzel az aljadék ellenzékkel, egyszer s mindenkorra. Minden egyes fillért, ami náluk köthetne ki, azonnal elzárni, minden alapítványt, egyesületet, TV-t, rádiót, újságot, kutatóintézetet, MINDET tönkretenni, ami ezekhez köthető! Teljes és végleges leszámolást!
confitür
2020. március 18. 20:20
Magyarországon a dk a patás ördögök gyűjtőpártja. Ez most már ezzel az írással jogerőre emelkedett. Gratula fletónak,ha legnagyobb vágya nem is teljesült,és soha nem is fog mármint hogy legyőzi O.V.-t , legalább azt elmondhatja magáról,hogy ő Magyarország első számú Fő gonosza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!