Erősen húz a balos mágnes

2020. március 01. 09:10

A rejtélyes patkó magatehetetlen vasdarabként vonzza a baloldalhoz és a liberálisokhoz a nagy nyugati konzervatív pártokat.

2020. március 01. 09:10
Kiss Adorján
Vasarnap.hu

„Ha megkérdeznénk az utca emberét – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mik is volnának egy magát kereszténydemokrataként aposztrofáló politikai erő főbb feladatai, akkor valószínűleg ugyanolyan válaszokat kapnánk. A kereszténység és a családok védelme, a szekularizálódó világban az egyház tekintélyének megóvása. Megkockáztatom, sokan azt is mondanák az elméleti kérdésünkre válaszként, hogy a kereszténydemokrata erők nem állnának össze a baloldallal pusztán hatalmuk megtartása miatt.

Magyarországon ez így van. Ám a Lajtán túl valami furcsa mágnes okoz zavart a kereszténydemokrata pártoknál. A rejtélyes patkó magatehetetlen vasdarabként vonzza a baloldalhoz és a liberálisokhoz a nagy nyugati konzervatív pártokat, és ez a mágnes Németországban a legerősebb.

Bizony, a CDU-CSU pártszövetség, amiben az a bizonyos C betű nem jelöl mást, mint a Christlich, azaz keresztény szócskát, egy tesze-tosza óriássá vált az évek során, aminek a nyakába ültek a zöld manók, és a fülénél fogva rángatják a szebb napokat is megélt pártokat. Még ha ez a bajor testvérpátra, a CSU-ra annyira nem is igaz.

A CDU kormányzása alatt énekel hangosabban a müezzin a harangok zúgásánál, Angela Merkel vezetése óta üresednek ki a templomok, az élet védelmét szkanderben nyomja le a feminizmus, és a politikai korrektség vigyázzba állított mindenkit Adenauer országában.

Európa egykor legerősebb keresztény politikai formációja egy darab zsír a forró serpenyőn, Merkel Mutti forgatja a tűzhely fölött, a Kossuth helyett pedig keresztényellenes és antiszemita szólamoktól hangos a rádió.

A Die Linke pedig markába kacagva mászik fel az óriás hátán a törvényhozás épületébe, miközben a CDU táblácskáján – amely olyan erősnek és stabilnak látszott, melyre oly sokáig tekinthettünk példaképként mi, magyarok – egyre halványabb lesz a C és a D betű is.

A Németországban működő mágnes nagyon erős zavart okozott, és csak rántja a baloldal felé a kereszténydemokratákat. Nem mindenkinek tetszik ez a furcsa politikafizika – gondoljunk itt a választókra –, de hát kit is érdekel már Németországban egy őshonos keresztény polgár véleménye? A mágnest irányító zöld és liberális erőket épp annyira nem, mint az egykor romokban heverő Németországot újból felépítő – akkor még száz százalékosan konzervatív – CDU-t sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. március 02. 11:51
Az a taktika, hogy a nemzeti szó, gondolat automatikusan nácivádat jelent, és egy politikusnak ha ilyen gondolatokat akar felvetni, helyből mosakodással kell kezdeni, aztán ha bármi érdemlegeset mond, akkor belekötnek valami fing dologba és rasszizmussal, kirekesztéssel és gyűlöletkeltéssel vádolják meg. Konzervatív politikusnak lenni elég sok energiába kerül tehát. Libbantnak pedig igen egyszerű, mekegni kell valamit a populizmusról, elítélni a rasszizmust, kirekesztést és gyűlöletkeltést, el kell határolódni, és felháborodni. A legkisebb energiaminimum elve itt is működik, a kisszerűen gondolkodók nem tesznek bele a minimumtól több energiát, elég, ha begyakorolják a liberrált mantrát és máris a cselekvés látszatát tudták felmutatni. Amíg a kirekesztős duma nincsen a helyére térve, szükségszerűen a konzervatívokat le fogják nyelni a balhibbantak, a Gresham törvény itt is látszik, a rosszabb kiszorítja a jót.
Európai téridő
2020. március 02. 08:33
A fene nagy jólétüket érzik veszélyben és azt remélik, hogy a nyugat-mucsai internáci balfax hülyelvtársak "alternatívát" képviselnek és így lesznek megőrizhetőek az eddigi "vívmányok". Hát, bizony, ölég nagy hülyék, hagyják magukat átverni, a "gazdasági elitjük" prominensei pedig kényelmesen hátra dőlve nézik a hacacárét.
zsoltkom2
2020. március 01. 23:58
Arról van szó, hogy változóban a világ. Itt is 4000... ott is 4000... és Orbánoknak nem jut porond. Nem jól képviseli Magyarországot.
zsoltkom2
2020. március 01. 22:16
"Ha megkérdeznénk az utca emberét - politikai hovatartozástól függetlenül -, hogy mik is volnának egy magát kereszténydemokrataként aposztrofáló politikai erő főbb feladatai" "Ezrek tüntettek Prágában, hogy ne térjen Magyarország útjára Csehország" https://bit.ly/38fuViZ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!