Eltelt húsz év, nem változott semmi

2020. március 31. 15:36

Még mindig Orbán Viktortól féltik a demokráciát.

2020. március 31. 15:36
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„Várható volt, hogy az ellenzék által »felhatalmazási törvényként« (a hitleri párhuzam persze nem véletlen) emlegetett kormánypárti elképzelés kiveri a biztosítékot. Magyarországon is, meg nyugaton is.

Pláne mióta a honi sajtó függetlenobjektív része leadta a drótot. Emlékeznek még, annak idején, az első Orbán-kormány alatt mi zajlott a zámolyi romák körül? A Nunavut Daily Gazette-től a Timbuktu Timesig minden helyi érdekű lapocska címoldalon foglalkozott a Magyarországon épülő nácifasiszta diktatúrával. Eltelt húsz év, és nem változott semmi. Még mindig Orbán Viktortól féltik a demokráciát.

A Guardian cikke is elismeri, a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket követel.

Még ahhoz is van elég becsületük, hogy leírják, hasonló, sőt helyenként sokkal durvább törvényeket hozott a macroni Franciaország, vagy a Boris Johnson vezette Egyesült Királyság.

Macron elnök például szinte lenullázta a szakszervezeti jogaira oly’ büszke ország munkavállalóinak kiváltságait. Persze erről alig-alig olvasni valahol. A különbség az, legalábbis a Guardian szerint, hogy a franciáknak kettő, míg az angoloknak hathavonta kell majd szavazni az intézkedések meghosszabbításáról. Bezzeg Orbán, ő élethosszig tartó hatalmat követel. Ellenzéki pártokat fog betiltani, megszünteti a sajtószabadságot, átalakítja a választási rendszert és rakétasilót épít Felcsútra!

Oké, talán a választási rendszert békén hagyja…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 31. 19:17
SzgoertschÖK!
BőröndÖdön
2020. március 31. 17:52
Lassan felépül a szotyializmus...:)
Kup Lung
2020. március 31. 17:06
Kétszeresen fog nyerni a Fidesz. A felhatalmazási törvény elfogadáskor már nyert 1x. Hisz az ellenzék is háborúként fogta fel amit meg kell nyerni. Vesztett. ---- Aztán amikor visszavonják akkor másodszor fog babért aratni. ----- Ezt a falig elmenést már többször eljátszották de gyakorlatilag mindig megálltak előtte. Nem azt mondom hogy szokványos de az ellenzék soha nem tudott jól kijönni ezekből. ------- EU szinten már nem annyira működik ez az orbáni maximált joggal élés de attól most tekintsünk el hisz ezt most valószínű nem fogják abajgatni a helyzetre való tekintettel illetve eleve a 7-es cikk szerinti európai uniós eljárás alatt van Magyarország. Duplán meg nem lehet.
tango47
2020. március 31. 17:02
Mindenre van egy jó magyar mondás. Erre is: "Bajban ismerszik meg a jó barát." Hát nekünk elég kevés akad Nyugat-Európában az tuti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!