Döntés előtt az ellenzék

2020. március 23. 10:47

Ebben a helyzetben tényleg nem számít, kinek volt az apja munkásőr és kinek harangozó – a keresztet egy emberként hordozzuk.

2020. március 23. 10:47
Franka Tibor
Magyar Nemzet

„Keresztek a vállunkon, a szívünkben, ideje megállni, letenni ilyen vészjósló időkben – minden más eshetőség a közös holnapunk elleni merénylet lenne. A keresztet együtt kell cipelni alázattal, felelősséggel, hiszen az emberfia keresztfából nem kívánhat koporsódeszkát barkácsolni.

Az ellenzék keresztúthoz érkezett. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kell szavaznia a kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról, röviden: a magyar kormány további felhatalmazásáról. A felhatalmazási törvény a veszélyhelyzet megszűnéséig maradna hatályban.

A járvány, a betegség nem válogat a balliberális vagy a nemzeti érzelmű emberek között. A gyógyítást nem lehet átpolitizálni. Most csak szakmai, emberi és politikusi kiválóság diktálhat, világnézettől függetlenül. Ebben a helyzetben tényleg nem számít, kinek volt az apja munkásőr és kinek harangozó – a keresztet egy emberként hordozzuk. Mondom ezt annak tudatában, hogy magam is e korosztályhoz, a veszélyeztetettekhez tartozom; és annak tudatában, hogy eddigi életünk során gyakran érkeztünk keresztúthoz. Ki az egyiken, ki a másikon indult tovább. Most nincs válaszút, legalábbis felelősségvállalás nélkül nincsen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. március 23. 15:18
Újabb csapás a koronavírus mellé...:(
Krupp Skya
2020. március 23. 14:41
"Ebben a helyzetben tényleg nem számít, kinek volt az apja munkásőr és kinek harangozó - a keresztet egy emberként hordozzuk." Ujhelyi mind a két kritériumnak megfelel, apja munkásőr volt, ő meg harangozó.
zakar zoltán béla
2020. március 23. 12:13
Se több!
Emmanuel Goldstein
2020. március 23. 12:11
Soha nem szabad korlátlan idejű teljhatalmat adni senkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!