Az örök várospusztítók

2020. március 04. 08:06

Karácsonyék hazudtak, hazudnak és hazudni is fognak

2020. március 04. 08:06
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Karácsony és az ellenzéki csapat hatalmas győzelemként ünnepli magát azért, amiért Budapesten kihirdette a klímavészhelyzetet. Mi történt? Bemondták a nagy jelszót, és az égvilágon semmi nem változott a korábbi állapotokhoz képest. Sőt. Éppenséggel a környezetvédő, levegőminőség-javító és emberbarát zöldfejlesztéseket akadályozták meg a Városligetben elrendelt változtatási tilalommal. Ahogy azt Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa nemrég összegezte, zöldstopot rendeltek el, az általuk kihirdetett klímavészhelyzetet is semmibe véve. A változtatási tilalom ugyanis többek között azt jelenti, hogy le kell állítani a park zöldfelületét célzó összes folyamatban lévő fejlesztést. Így tehát leállt a kis botanikuskert megújítása és bővítése, az Ötvenhatosok terének zöldpromenádja, a multifunkcionális sportpályák, a két kilométeres futókör kialakítása, egy újabb kutyás élménypark létrehozása és egyáltalán, a Városliget összes felesleges beton-aszfalt felületének feltörése és visszazöldítése. A park zöldfelülete több tízezer négyzetméterrel, a mostani 60 százalékról 65 százalékra nőhetne, a park beépítettsége pedig hét százalék alatt maradna. De nem.

Baán László közölte azt is, hogy a tilalom nem vonatkozik azokra az épületekre, amelyek már építési engedéllyel rendelkeznek. Így tehát az ellenzék által annyira gyűlölt, új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház is vígan megépülhet a hebehurgyán elrendelt változtatási tilalom ellenére. Ugyanis ha a főváros ezeket végképp el akarta volna törölni a magyar kulturális élet térképéről, építési tilalmat kellett volna megszavazni. Hogy aztán ez miért nem így történt, hozzá nem értésből, pipogyaságból, újabb zsaroló akciók előjátékaként, nem igazán tudni.

Ami viszont biztos, hogy Karácsonyék hazudtak, hazudnak és hazudni is fognak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. március 04. 22:15
F@szkalap.
duhle78
2020. március 04. 18:54
Kedves Dippold! Igazán összeállhatnátok már végre a Népszavás, Mércés, ATV-s, stb. médiakurva társaitokkal egy cégbe. Pont annyira hazudoztok, manipuláltok, mint a "másik oldalon" lévő társaitok. És sajnos, a nép, az istenadta nép többsége is pont annyira bekajálja - oldaltól függetlenül - a napi betevő hazugságporciót. :(
zakar zoltán béla
2020. március 04. 15:35
KG B...egy ócska, buta, cinikus senky!
szajnyalogatoviktor
2020. március 04. 12:54
hehe..az ilyen dippold felek a szarbanmaffia legaljasabb seggnyaloi. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!