Vár állott, most Kunhalom, meg szegény Nyírő Gyula

2020. február 06. 17:05

Kunhalmi Ágnes megint nyilatkozott egy bolseviket, ezúttal Nyírő Gyulát keverte Nyírő Józseffel.

2020. február 06. 17:05
Tutiblog
Pesti Srácok.hu

„Szóval Ágnes elpanaszolta az Atv Start hasábjain (képzavar), miszerint hát ez a kirekesztő fasiszta náci Nyírő Gyula mit is keres a nemzeti alaptantervben. Sajnálatos ugyanakkor, hogy akire gondolt, a József keresztnevet viselte, Gyula ugyanis egy orvos volt, nem is akármilyen. Nem kizárt persze, hogy Nyírő Gyula is foglalkozott valamilyen irodalmi tevékenységgel, de jegyezzük meg, nevet nem abban szerzett magának. A legszebb az interjúban az a határozottság, az az elkötelezettség, az a lánglelkű hév, ahogy elmagyarázta, hogy mennyire náci ez a Nyírő. Mármint a Gyula. A nagy nyilatkozat ezek után felkerült az MSZP honlapjára is, bizonyítandó, mennyire értenek az ott dolgozó sajtósok az irodalomhoz.

Ágnes ugyanakkor nem kevés bakival büszkélkedhet. Volt egy bérlet-bakija. Amikor kicsit okiratot hamisított. Aztán volt a diploma-baki, amikor mindig beírták, hogy van diplomája, aztán beismerték, hogy nincs, aztán meg minden évben drukkoltunk neki, hogy végre megszerezze a nyelvvizsgát. Ez a kis hiányosság – mármint a diploma hiánya – nem zavarta Ágnes szárnyalását, így lehetett oktatáspolitikus.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. február 08. 04:47
Volt még egy harmadik Nyirő is. A régi és akkor kiváló Szombathelyi Hali-nak volt egy kiváló, Nyírő nevű jobbhátvédje az 50'-es években. Ő arról volt nevezetes, hogy--Puskásék, Lóránték, Lantosék korában-- zseniális biztonsággal tud 11-est és szabadrúgást rúgni. Ez volt a specialitása.
syphax
2020. február 08. 04:42
Dr. Nyírő GYULA ideg és elmeorvos professzor..volt, mig élt. Nyírő JÓZSEF pedig eredetikeg fölszentelt KATOLIKUS PAP volt, de --ahogyan akkoriban mondták--"KIUGROTT" a papi rendből, megnősült és nagyszerű-zseniális író lett. Akit persze a "nyustyu" románok "háborús bűnösnek" és "fasisztának" avattak, pedig "csak" ZSENIÁLIS MAGYAR VOLT..A LEGJAVÁBÓL. ÁLDASSÉK NYIRŐ JÓZSEF NEVE MINDÖRÖKKÉ!
Libraman
2020. február 07. 13:50
Ági fojton hüjeségeket beszél, és mindig belefolytják a szót! :-)
kispufi
2020. február 06. 20:53
És akkor még Tormay Kláriról nem is beszéltünk. Le vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!