Tovább visszük Göncz Árpád politikai örökségét

2020. február 10. 12:08

Konfliktusos politikája ellenére, aktív évei alatt is messze a legnépszerűbb magyar politikus tudott maradni.

2020. február 10. 12:08
Magyar Liberális Párt
MTI OS

„Ma lenne 98 éves Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnöke, író és műfordító. Igazi liberális, demokrata politikusként egész életében a szabadságjogok védelméért küzdött. Köztársasági elnökként a lehető legkomolyabban vette az alkotmány által rárótt feladatát, a nemzeti egység megtestesítését és a demokratikus rend védelmét.

Többször és módszeresen fellépett az akkori kormány túlhatalmával szemben, és konfliktusos politikája ellenére, aktív évei alatt is messze a legnépszerűbb magyar politikus tudott maradni. Példát kell vennünk Göncz Árpádról, hiszen ma az Orbán-kormány szabadságkorlátozó, gyűlöletkeltő, kirekesztő politikája elleni harcban is égető szükség lenne hozzá hasonló igaz államférfiakra. Emlékét őrizni fogjuk, a szabad, egyenlő és igazságos Magyarországért vívott küzdelmét pedig tovább folytatjuk!”

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. február 10. 22:26
Vigyétek, gyerekek, vigyétek...minél messzebbre!
Csomorkany
2020. február 10. 19:33
Muszáj?
Besewayo
2020. február 10. 19:30
Istenem ... Mi is Gönczárpy " politikai ökörsége " ???
Rugán
2020. február 10. 18:34
Göncz Árpád, mint mindenki Árpi bácsija a módszerváltás legnagyobb csalódását okoztaszámomra a Szabad Madarakkal (SZDSZ az ifjabbaknak) egyetemben. Árpi bácsit az akkor tényleg egy oldalra hajló média repítette a magasba. (De jó lenne Orbánéknak egy olyan média) Én Antall párti sem voltam, de zongorázni lehetne Józsi bátyánk javára a különbséget, mert nagy tudású, tájékozott politikus volt. Árpi bátyánk viszont, az elismert dicső 56-os múltja ellenére nem tudott felnőni az államfői feladathoz, pártpolitikus maradt, tolta az SZDSZ szekerét. Antall egyik tévedése szintén Árpi bátyánk volt, mert pont ő javasolta erre a posztra. Az első, tényleg nehéz helyzetben lévő MDF kormányt ott nyírta ahol tudta. Szégyenletes volt a taxis blokádban is a szerepe, az amnesztia megadásával. 1994-ben jött a visszatapsolt szoci csapat, behúzva a világjáró szabad madarakat a kormányba és megalakult a Horn kormány. Árpi bácsi innentől minden kritikus hangját elvesztette, csak mosolyogva reprezentált. Halottról jót, vagy igazat. Az igazat én így éltem meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!