Tacskóhorthy

2020. február 19. 10:03

Mint a NER Munkás-Paraszt államában minden, a katonák jelenléte is csak felpingált díszlet, dizájnszemüveges kreatívok által kiagyalt kommunikációs trükk.

2020. február 19. 10:03
Batka Zoltán
Népszava

„Lehetett volna több is. Mondjuk jegyzetfüzetet nyomnak a kezükbe, ahogy ez a kifejlett illiberális Észak-Koreában szokás, vagy felvonulhatott volna a többi fontos, nemzetépítő hivatásrend, a focisták és a Magyar Püspöki Kar. Elvégre ők is közpénzből élnek, és jól mutattak volna a hacukájukban. De ennyi most pont elég volt ahhoz, hogy Orbán, a magyarság legfőbb gumicsont-beszállítója a markába röhöghessen: egyszerre csinál hülyét az övéiből, akik párás tekintettel fedezik fel benne, az egykorvolt főlibsiben Horthy reinkarnációját, a pocakos katonákból, akik „elfogadták a meghívását” (el lehet képzelni, mi lett volna, ha nem) és a libsikből, akik a hadakat terelő Orbán látványáról szabadon asszociálhatnak a soron következő katonai diktatúrára.

Természetesen, mint a NER Munkás-Paraszt államában minden, ez is csak felpingált díszlet, dizájnszemüveges kreatívok által kiagyalt kommunikációs trükk. A valóságban Orbán a lóról is leesne, ha megpróbálna bevonulni a vörös Budapestre, az orgoványi erdőről ábrándozó Bayer Zsolt pedig jelenleg rekordalacsony várbeli lakbére megvédéséért folytat hősi harcot. Itt most papírkutyák mutogatják a rajzolt fogaikat, ványadt bicepszű alakok csapkodják az asztalt a községi kocsmában. Orbánnak egy erkölcsi tartásában régen megroggyant, kiöregedő szavazótábort kell egyre nagyobb impulzusokkal mozgásban tartani, egybeterelve a Horthy-Kádár hibridben hívő nénit-bácsit, a közbeszerzéseket csapoló megélhetési keresztény-nemzethyeket és a nettó neofasisztákat. Tartogat még ezt-azt a cilindere.

A nagy történelmű országok átka, hogy a századok kitermeltek annyi történelmi giccset és kacatot, hogy a korcs utódoknak bőven akad mit magukra aggatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. február 21. 06:29
Fabatka de lehet, hogy faszbatka.
silenceCZ
2020. február 20. 07:07
még egy hitvány kommunista... már nagyon indítanák a páncélvonatot, megint gyilkolni támadt kedve a rohadékoknak. Ezért uszítanak egyfolytában.
kérdés
2020. február 20. 00:49
Idén korán jön a tavasz. Lehet jönni ásni, veteményezni, majd gazolni, kapálni. Tavasszal híves, de nyáron bőséges meleg van, mégis jobb érzés a saját termést enni .... amiért bőven megdolgozik az ember lánya. Mennyit tanul közben? Sokat. Főleg, ha az időjárás szeszélye folytán például elveri a jég, vagy kiég a hőségtől. De nem árulom el, mit. Tartósabb a tudás, ha saját verejtéke árán szerzi meg a 'nebuló'. Szóval, sok a szöveg, fa_batkát sem ér, munkára föl, 'élv-társ'.
tolan
2020. február 19. 21:22
Na, fiam Batka, meg kell állapítsam, hogy te egy fabatkát sem érsz, a munkás-paraszt anyádat! Horthy Miklós nevét a pofádra ne vedd, mi több a lerobbant agyadban se forgasd Orbán Viktor nevét sem! Emlékszel, hogy például 1982-ben kik vonultak Czinege Lajos mögött a felvonulási téren? Az volt az igazi demonstrációja a hatalomnak... Miért hívod ki magad ellen a sorsot, te zsidó patkány...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!