Pár éven belül eltűnhetnek a német kereszténydemokraták!

2020. február 21. 09:08

Jól látszik, hogy a választóknak nagyon elege lett Merkel pártjából.

2020. február 21. 09:08
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Két nappal ezelőtt arról írtam, hogy óriási változások zajlanak Türingiában a pártok támogatottságában. A keletnémet tartományban pár hete egy liberális elnököt választottak a bevándorlásellenes AfD és a CDU szavazataival is. Az ügyből óriási botrány lett, Merkel Dél-Afrikából üzent, hogy azonnal távoznia kell a demokratikusan megválasztott vezetőnek. A liberális vezért le is mondott, és azóta sem lehet tudni, hogy mi is fog majd történni a tartományban. De mit is gondolhatnak erről maguk a választók?

Türingiában Elképesztő változások történtek az elmúlt hetekben. A CDU támogatottsága 21,7 százalékról 10-re zuhant, míg a baloldali radikális Die Linke 31-ről 41-re százalékra erősödött. Az AfD 22,5 százalékról ment fel 25-re. Jól látszik, hogy a választóknak nagyon elege lett Merkel pártjából. Minden bizonnyal a kancellár ukáza verte ki a biztosítékot, amivel beavatkozott a tartomány belügyeibe. Ami látszik, hogy a CDU rohamosan ütembe veszti el ebben a tartományban, és az országban is a támogatóit. Mindez pedig tovább növelheti a német kormány válságát.

Ráadásul hétvégén Hamburgban tartományi voksolás lesz, és a CDU ott is súlyos vereség előtt áll. A legújabb kutatások szerint 12-13 százalékot kaphat a kereszténydemokrata alakulat, pedig 2008-ban még 42,6 százalékot kapott. Nyugodtan ki lehet jelenteni, ha Merkel és CDU nem változtat a jövőben a politikáján, akkor pár év és végleg eltűnik a süllyesztőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2020. február 21. 17:45
Aki a baloldallal összeáll, az megdöglik!
Kup Lung
2020. február 21. 10:34
Hát bármily fura lehet itt egyeseknek de Orbán még néma imát is mondott Merkel győzelméért 2017-ben (nyári tusnádfürdői beszéd , visszanézhető) a németországi választás előtt. Lázár (hatalma teljében) pedig rákontrázva hangos imát "öncelebrált" Merkel győzelméért. ---- Tehát amondó vagyok hogy Orbánék nagyon is tudják hogy rosszabb az lehet a CDU/CSU-nál de jobb nemigen. Merkelnél sem biztos hogy jobb jön számunkra még ha erősen kétségbe vonható is jó pár húzása a Muttinak . Ha ott is egy "Németország az első" kancellár jönne akkor biza megnézném hogy ebben nekünk mi is lenne a jó ? ----- Az az irány meg ami Orbánéknak 2/3 -ot hoz itthon az ott biza nem megoldás. Lásd a CSU megpróbálta utánozni de nem jött be. Még a bajor szavazó sem volt kapható a full migránsozásra (a lakhatás kérdése jobban érdekelte volna őket mint kiderült ...) Seehofer belebukott , Söder új elnök váltott ,erősödnek. ----- Tehát finomhangolás az kell , valószínű meg is teszik , Merkel helyett is majd jön más de a mi dolgainkat nem fogják magukra rángatni mert az ott nem működik.Ráadásul a zöldek ,a liberálisok a szélbal is erősödik és valószínű még jobban erősödne akkor ha az orbáni utat választanák.
olajfa1
2020. február 21. 10:30
Egy pártelnök nem szokott "csak úgy" hipp hopp lemondani! Az ilyen nagy belső válságokat mutat! Ezért a belső válságért jó alaposan megküzdött a pártszövetségben lévő mindkét párt a CDU is meg a CSU is. Leginkább a CDU küzdött meg a belsős válságáért! Mindez azt mutatja, hogy ma már a párttagságnak is egyérteművé vált hogy a párt vezetése értékválságban van! Vagyis nem azon értékeket védelmezik mint mondjuk 10 évvel ezelött. Ez a változás lehetne jó is... és akkor növekedne a taglétszám, és a választók aránya. DE NEM! Nem így van! A taglétszám is csökken, a rájuk választók száma meg nagyon jelentősen csökken! A lejtővel meg az a baj, hogy a rajta elindult "egység" egyre gyorsabban mozog lefelé!
Kopa
2020. február 21. 10:13
Angéla semmi gond, a Viktortól kapsz azért majd egy tanácsadói állást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!