Kegyelettel emlékezünk a kommunizmus áldozatainak emléknapján mindazokra, akiknek életét így vagy úgy megnyomorította a vörös diktatúra

2020. február 25. 08:45

Csakis a hiteles kereszténydemokrata kormányzás adhat hiteles biztosítékot a szélsőségektől mentességre.

2020. február 25. 08:45
KDNP
MTI-OS

„Idézzük emlékezetünkbe a rengeteg ártatlanul kioltott emberéletet! Gondoljunk a milliónyi meghurcolt, ellehetetlenített vagy elüldözött férfire és nőre, valamint a terror árnyékában élni kényszerülő családokra!

A magyarok élen jártak a kommunista diktatúra elleni küzdelemben, így felelősségünk van abban is, hogy az elnyomó rezsim »örökségének« végleges elbontása mind a politikában, mind a közéletben egyszer s mindenkorra megtörténhessen.

Meggyőződésünk, hogy csakis a hiteles kereszténydemokrata kormányzás adhat hiteles biztosítékot a szélsőségektől mentességre és megingathatatlan alapot a demokratikus értékrend megőrzésére. Mi azon szabadságszerető és hűséges hazafiak nyomdokain igyekszünk járni, akik mindig nemet mondtak az elnyomásra és igent az emberi méltóság megvédésére.”

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. február 26. 05:14
"csakis a hiteles kereszténydemokrata kormányzás adhat........" Valóban szükség lenne helyettetek hiteles kereszténydemokrata formációra .
olajfa1
2020. február 25. 17:47
Nagyon sok áldozatot hagyott maga mögött ez a vérvörös 40-50 év! Nem csak a megölt és megkínzott emberekre gondolok, hanem akik látszólag minden probléma nélkül túlélték ezt a borzalmat, de ebbe a borzalomba születtek és szinte ez a borzalom volt nekik a "normális". Na ez volt a legrettenetesebb amit elkövettek!
syphax
2020. február 25. 17:31
Nekem 2 unokabátyámat is ELVITTÉK a ruszkik málenkij robotra 1944 decemberében--egyikőjük 16, másikuk 15 éves volt akkor, és mindketten sportemberek voltak...futballisták. Igaz mindketten visszajöttek 3-4 év múlva, itthon meg is nősültek, de a 70 éves kort egyikük sem élte meg. Ráadásul a fiatalabbik unokabányám vagy 3-szor próbált is MEGSZÖKNI-HAZASZÖKNI az Ural vidékéről, de mindháromszor elkapták és visszavitték.
holder
2020. február 25. 16:21
"felelősségünk van abban is, hogy az elnyomó rezsim örökségének végleges elbontása mind a politikában, mind a közéletben egyszer s mindenkorra megtörténhessen." Hát ja. Alaptörvényt pár hét alatt, ügynöktörvényt 10 év alatt nem sikerült összehozni. Hol van az a kurva nagy felelősség ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!