Impeachment – Orbán Viktor ellen!

2020. február 13. 11:10

Eljön majd az igazság pillanata, amikor a bűnösök bűnhődni fognak.

2020. február 13. 11:10
Marosán György
hvg.hu

„Az eljárás során dokumentumokkal alátámasztottan kell bemutatni, hogyan rombolták le a jogállamot, miként iktatták ki a „fékek és ellensúlyok” rendszerét, miként lehetetlenítették el a kormányzó hatalom demokratikus ellenőrzését, miként sajátították ki és játszották át a közös vagyont a haveroknak, miként működtetik a korrupció totális rendszerét, hogyan befolyásolják a bíróságok és az ügyészség működését, és miként tették lehetetlenné az ellenzéki parlamenti képviselők munkáját.

Az eljárás keretében a demokratikus ellenzék parlamenti képviselői közösen – szakemberek bevonásával – dokumentumokat mutatnak be, tv-interjúkat és internetes bejegyzéseket vetítenek ki, Facebook-bejegyzéseket tesznek közzé. Ha kell, szó szerint idézik a vádlott – Orbán Viktor – és bűntársainak megnyilatkozásait. Az eljárás során a helyzet tisztázására irányuló, és konkrét tényekre vonatkozó kérdések hangoznak el. A válaszok pedig nem csúnya szavakat és éles kifejezéseket tartalmazó mondatok, hanem a kivetített interjúrészletek, hivatalos dokumentumok – olvashatóan felvetített – szövegeivel alátámasztott tények lesznek. Az impeachment ennyiben egy dokumentumdráma: nincs benne fikció, nincs benne kitaláció, nincs benne ötletes szerzői betoldás. Minden bizonyíték a NER-lovagok saját szavain és megnyilatkozásain, hivatalos kommünikék és leiratok szövegein, az általuk megalkotott végrehajtási utasításokon alapulnak.

Az impeachment elindítása azért is fontos, mert a Néppárt által kiküldött "három bölcs" (?) nem javasolta kizárni a Fideszt a néppárti frakcióból. Fontos volna végre szembesíteni őket és Európa közvéleményét a valósággal. Azzal, hogy az elmúlt évtizedben az Európai Unió, és ezen belül az európai Néppárt – Orbán Viktor kollégái és „harcostársai” – asszisztenciája mellett és segítségével zajlott a magyar demokrácia elrablása és legyilkolása. A legyilkolás szó az adott összefüggésben kicsit erősnek tűnhet. Felötlik azonban bennem Bibó István – önmagára alkalmazott – de a magyar demokráciára utaló megfogalmazása: „Síromon ez áll majd – „Élt: 1945-1948”. A rendszerváltás után újjászületett magyar demokrácia negyedszázadot élt. Sírján az áll – „Élt: 1990-2015”. 2015-re – a korábban lépésről lépésre lerombolt jogállam – végleg szétzilálódott és autokratikus rendszerré alakult.

Lehet a fordulópontot illetően vitatkozni, ám a társadalmak minőségét jelző mutatószámok – mint egy CT-felvétel – egyértelműen nyomon követhetővé teszik az elmúlt tíz évben lezajlott politikai bűntény lépéseit. Az impeachment során pontosan ezt, a demokrácia abúzusát lehet és kell dokumentálni. Elkerülhetetlen mindenkinek a tudomására hozni, hogy se az áldozatoknak, sem az elkövetőknek, sem pedig a kívülállóknak ne legyen kétsége: eljön majd az igazság pillanata, amikor a bűnösök bűnhődni fognak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
litográfus
2020. február 15. 14:42
Az alma nem esett messze a fájától. Apja elárulta a szocdemeket Rákosihoz szegődött. 56-ban ő követelte a munkásokra a sortüzeket. Vitray Ötszemközt műsorában azzal dicsekedett, hogy amikor nem tudták letörni a munkástanácsok szervezte sztrájkokat és a tüntetéseket azt mondta, hogy mostantól nem tárgyalunk hanem lövünk. Érdemes lenne kikeresni ezt az interjút, ha azóta el nem tüntették. Érdekes dokumentum.
NTLLK
2020. február 15. 13:29
Eljön a nap.....és akkkkoooorrrr:_______LÖVETÜNK!!!!!!!
Onurisz
2020. február 14. 15:47
Egy nap után sem tudok lehiggadni. Hogy merészel valaki ilyen apával a háta mögött ilyen agymenéssel előállni!? Akinek a mocskos bitang, felkötnivaló apja főkolompos volt a háború utáni magyar demokráciakísérlet aljas és cinikus, magyar emberek millióinak életét tönkretevő felszámolásában, egy hazug, gyilkos, talpnyaló diktatúra kiépítésében és a magyar forradalom vérbefojtásában, az beszél 'a magyar demokrácia elrablásáról és legyilkolásáról' egy olyan kormánnyal szemben, amely háromszor egymás után nyert szabad választást? Amelynek az 'autokrata' működését kétszer hagyta jóvá a választók többsége. Ehhez pofa kell. Olyan, mint a szarházi kriptokommunista péksegédé volt.
gacsat
2020. február 14. 14:54
Elmehetsz te az Ííímpicsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!