Huszonkilenc éve jött létre a Visegrádi országok együttműködése

2020. február 16. 09:07

Elkeserítő, hogy mára az unió értékeinek megcsúfolóinak klubjává silányult ez a nemes kezdeményezés.

2020. február 16. 09:07
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ma 29 éve jött létre a Visegrádi országok együttműködése Václav Havel, Lech Walesa és Antall József közös kezdeményezésére. A találkozó történelmi előzménye a 14. századig nyúlig vissza, amikor a cseh, a lengyel és a magyar uralkodó állapodtak meg együttműködésük kereteiről. Legújabb kori történelmünk hőseinek célja a kommunista diktatúrák maradványainak felszámolása, az éppen csak, hogy megszületett demokrácia védelme és az országok összefogása a gazdaság fejlesztésében, valamint az euroatlanti csatlakozás előkészítése volt. Elkeserítő, hogy mára a demokrácia leépítőinek, az unió értékeinek megcsúfolóinak klubjává silányult ez a nemes kezdeményezés. A Szabad Városok Szövetségének megteremtésével, Varsó, Prága, Pozsony és Budapest részvételével újra egy értékelvű társaságban lehetünk olyan városok vezetőivel, amelyek a haladásra, a klímavédelemre és a demokráciák megerősítésére adták voksukat. Hiszem, hogy főpolgármester kollégáimmal mi visszük tovább az alapító atyák szellemiségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amerigo
2020. február 17. 16:45
Ideje lenne felfogadni egy hivatásos főpolgit a balf@sz kesztyűbábú mellé, mert Bp. ügyei lassan másodlagosak lesznek! Most ez a marionett figura nemzetközi szintre csemcsegi fel magát, megáll a józan ész!! Egy Zuglóban szinte észrevehetetlen munkát végzett fazon, "júniós" politikáról delírál, európai tényezőnek képzeli magát??? Szinte mindennap elhangzik: "aggyá pézt", "kevés a péz", nem lesz ez+az, ha az orbánbasi nem ad etc. Az egész kontraszelektált, retardált, felduzzasztott bagázs posztol, akciózik, miközben a döntések elodázódnak, az idő meg múlik!! Sikerült létrehozni egy átláthatatlan szervezetet, szagértői team-et, (de elsősorban a pénz szaga az, ami hajtja őket!) A felelősség elkenésének magasiskolája amit bemutatnak!! Mi lesz veled Budapest?
Swastika
2020. február 17. 15:39
" Elkeserítő, hogy mára az unió értékeinek megcsúfolóinak klubjává silányult ez a nemes kezdeményezés. " Az Unió " értékei " miért egyeznének a Visegrádiak értékeivel ? Karácsony , te hülye , ostoba balfasz , te....
DrPepper
2020. február 17. 12:07
Budapest valódi ügyeit Fürjes és Vitézy viszik, miközben a Sadiq Khant játszó Geri nyilatkozgat összevissza.
Nehidd El
2020. február 17. 09:38
"Hiszem, hogy főpolgármester kollégáimmal mi visszük tovább az alapító atyák szellemiségét." Éppen ez bizonyítja, hogy mennyire fogalmatlan balfék vagy. Vagy legalább annyira azt, hogy milyen pofátlan. Antall és Havel forognak a sírjukban, hogy így visszaélsz a nevükkel és emlékükkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!