Hillary őszintén

2020. február 11. 18:55

Clinton kisebb botrányt robbantott ki Bernie Sandersre tett megjegyzéseivel.

2020. február 11. 18:55
Pálmai Zsolt
Antall József Tudásközpont

„»Azt hittem, mindenki a hiteles, őszinte véleményemet akarja hallani!« – jegyezte meg színlelt csodálkozással Hillary Clinton a Twitteren, miután a Hollywood Reporternek egy hamarosan megjelenő dokumentumfilm kapcsán nyilatkozatot adva kisebb botrányt robbantott ki a következő, Bernie Sandersre tett megjegyzéseivel: »Évekig szolgált a Kongresszusban. Egyetlen szenátor állt csak mellé. Senki nem szereti, senki nem akar együtt dolgozni vele, semmit nem tett le az asztalra. Egy karrierpolitikus volt. Az egész egy nagy humbug, és nagyon sajnálom, hogy az emberek bevették.«

Kétségkívül erős állítások, és nem meglepő módon egy sor kérdést, kételyt, aggályt és kritikát is felvetnek. Ahogy a fenti tweetben implicite maga Clinton is bevallja, szavai meglepően karakteridegennek hatnak egy olyan politikustól, aki mindenekelőtt némileg érzéketlen és számító zárkózottságáról ismert. Alább következnek a nyilatkozat mögötti szándékról, illetve annak tartalmáról, időzítéséről és lehetséges hatásairól szóló a meglátásaim.

Mint mindig, most is abból indulok ki, hogy a szóban forgó személynek van egy jól körülhatárolt célja, és aszerint cselekszik. Így ebben esetben Clintonról azt feltételezzük, fő törekvése, hogy Donald Trump novemberben kikapjon, és lehetőleg olyasvalaki győzze le, aki a volt First Lady számára politikailag és személyesen is elfogadható – tehát nagyjából bárki, csak ne Sanders (vagy Gabbard, de az egy másik történet).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. február 12. 22:28
Clintonné ott kúrta el, hogy a férjét nem dobta mikor mást szopatott, meg most ott, hogy dobja az előválasztott jelöltet, mikor őt szopatják.
Negue
2020. február 12. 11:04
Viszont Clintonné egy igazi botrányhős, és az istenért se tud veszíteni, és visszavonulni a politikától, pihenni. Nálunk is van ilyen.....kicsoda is? Most hirtelen nem jut eszembe a neve.....
C.Dömötör
2020. február 11. 21:17
Tegnap láttam a TV-ben, mármint Bernie Sanderst. Meglepett, hogy milyen rosszul néz ki. 110 évesre saccolnám, ha nem tudnám a valódi életkorát. Miért nem élvezi az utolsó hónapjait a szeretettei társaságában? Lazítva, az életet élvezve. Erről az jutott az eszembe, hogy most olvastam: amerikai kutatók szerint minden gramm alkohol 11 nappal öregíti az agyunkat. https://www.businessinsider.de/wissenschaft/gesundheit/ein-gramm-alkohol-am-tag-macht-euer-gehirn-um-eine-woche-aelter/ Nem vettem a fáradságot, hogy kiszámoljam az agyam életkorát, mindenesetre matuzsálemi, az biztos. De egy jó bort kibontottam, régen ízlett ennyire.
Szittya Attila Bendegúz
2020. február 11. 20:11
Klingonné szavai abban a megvilágításban is érdekesek, hogy Berni papának elég sok követője van, hogy ne mondjam, tinédzserlányok dobják utána a bugyijaikat. De nyilván az amcsi szavazó Klingonnénak hisz, nem a szemének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!