Fel kell építenünk a 21. századi Magyarországot

2020. február 03. 20:02

Csak akkor nyerhetünk, ha tudjuk, hogy hol képzeljük el Magyarország helyét a világban: nemzeti magányban, Vlagyimir Putyin karjában, vagy Európa magjában.

2020. február 03. 20:02
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Egy felelős politikusnak nem elég arról beszélnie, hogy mi a terve a 2022-es választásokra. Nem elég arról beszélni Facebook bejegyzésekben meg interjúkban, hogy milyennek kell lennie az ellenzéki összefogásnak. Ezek fontos, de technikai jellegű kérdései a politikának.

Ennél vannak sokkal fontosabb, a magyarok sorsát érintő kérdések. Történelmi távlatú kérdések, amelyek meghatározzák, hogy mi vár ránk az Orbán-rendszer után, egy 21. századi Magyarországon. Melyek biztosítják, hogy senki nem építhet ki újra teljhatalmat ebben az országban. Melyek után nem tévedünk vissza újra bizonyos rossz szokásokhoz.

Ha ezekre a kérdésekre van válaszunk, 2022-ben nem csak az ellenzék nyerhet, hanem Magyarország és a magyarok is. Ez a valódi cél. És csak akkor nyerhetünk, ha tudjuk, hogy hol képzeljük el Magyarország helyét a világban: nemzeti magányban, Vlagyimir Putyin karjában, vagy Európa magjában.

Hiszek abban, hogy a Momentum erről az útról szól, ez a létezésünk célja. Ideje, hogy új lendületet vegyünk. Kell egy új építkezés. Fel kell építenünk a 21. századi Magyarországot!

Ahhoz, hogy ezt elérjük, nekünk magyaroknak öt nagy feladatot kell megoldanunk! Ahhoz, hogy meg tudjuk őket valósítani 21. századi minimumra van szükség, mert ezek nem egyetlen, hanem több kormányzati ciklus feladatai.

1. A magyarok tudása, vagyis világszínvonalú magyar oktatás!

2. A magyarok egészsége, vagyis a legkorszerűbb egészségügyi ellátás!

3. A magyarok munkája, vagyis magas hozzáadott értékű, családbarát munkahelyek!

4. A magyarok európai lehetőségei, vagyis az Európai Unió fejlesztése!

5. A magyarok környezete, vagyis klímasemleges Magyarország mielőbbi elérése!

Ha mindez sikerül, akkor büszkén mondhatjuk, hogy mindent megtettünk, amit az új korszak hazai, európai és világméretű kihívásai megkövetelnek tőlünk, és Magyarországot a 21. század nyertesévé tettük!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. február 05. 10:32
Te kis nyomi. MOST van a XXI. század. Meg a teljhatalom, de nem Orbán építette ki, hanem a magyar emberek választották őt. Pontosan itt, ahol Magyarország van. Európában. De ti menjetek nyugodtan vissza anyátokba, vagy az ejrópái egybesült álmotokba. Nélkülünk.
Béna Géza
2020. február 05. 10:07
Nem értem hogy ezek az úgymond ellenzéki gennyek miért nem húznak a halál faszára oda ahol jól érzik magukat és hagyják békében élni a magyarokat
tevevanegypupu
2020. február 04. 18:32
Maga nem tudja,hogy Macron milyen jóban van Putyinnal? Hiszen mos találkoztak..Nem tájékoztatták még magát kapcsolatai? Bezzeg az olimpiánál azonnal tudta miről van szó..Vagy a baloldal hülyeségét és az emberek egy részének tájékzatlanságát kihaszálva hablatyol zagyvaságokat?
Negue
2020. február 04. 16:29
Teljesen hülye, de ezt eddig is tudtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!