Ditró First

2020. február 08. 16:59

Mert a fekete kezek megtréflizik a hófehér székely kenyeret!

2020. február 08. 16:59
Bogdán Tibor
Maszol.ro

„A vendégmunkásoktól való félelmüket nem lehet ugyanis egyszerűen csak a migránsoktól való rettegésüknek betudni. Ez esetben könnyen meg lenne a főbűnös, Orbán Viktor személyében, aki évek óta a térséget egyáltalán nem fenyegető – mert Románián, Magyarországon csak átutazni akaró, Kelet-Európából pánikszerűen nyugat felé menekülő – bevándorlókkal igyekszik beteges félelmet kelteni az övezet lakosságában.

Persze, mindebben felelősség terheli a magyar miniszterelnököt is, esetében azonban »enyhítő körülményként« tudhatjuk be, hogy ő csak Donald Trump tanítványainak egyike, aki, ha jelentőségével nem is tűnik ki az a sorból, mindenképpen dicsérhető szorgalmáért, amellyel washingtoni példaképe »America First« elvét igyekszik Magyarországra, illetve a határon túli magyar közösségekre is alkalmazni, magyar Magyarországot változatban. Vagyis aki »idegen«, annak nincs mit keresnie a közösségben, azt ártó rosszként még üldözni ajánlatos.

A Ditró First (Ditró mindenekelőtt) elv így csap át aztán rasszizmusba. A község lakosainak egyik fő kifogása azt volt, hogy nehogy már a székely kenyeret színesbőrűek gyúrják! Mert a fekete kezek megtréflizik a hófehér székely kenyeret!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. február 10. 11:06
"A vendégmunkásoktól való félelmüket nem lehet ugyanis egyszerűen csak a migránsoktól való rettegésüknek betudni. Ez esetben könnyen meg lenne a főbűnös, Orbán Viktor személyében" A tréfliző zsidó firkász megpróbálja már az elején hamis útra terelni a gondolatmenetet, hogy Orbánt meg a magyarokat lehessen szidni, holott nem erről van szó. Az összehívott falugyűlésen a résztvevő elmondták, hogy nem az idegengyűlölet miatt robbant ki a már lassan országos szintre dagadó ditrói botrány, hanem azért, mert a munkaadók nem becsülik meg a helyi munkaerőt, nem adnak tisztességes fizetést, így sokan kénytelen külföldön megkeresni a kenyerüket. Ennek a problémának a kivetülése tulajdonképpen a ditrói vendégmunkások ügye. A helyiek szerint a cég olyan rosszul bánt az alkalmazottakkal, hogy nem véletlenül nem akarnak náluk dolgozni. https://szekelyhon.ro/aktualis/lakossagi-forum-ditroban-bnem-a-ket-sri-lanka-i-munkas-a-problema-hanem-az-a-szaz-aki-oket-kovetir A Hargita megyei munkaügyi felügyelőség 13000 lejes (910 ezer forint) bírságot rótt ki arra a ditrói pékségre, amely a Srí Lanka-i vendégmunkások alkalmazása miatt került a figyelem középpontjába. A hatóság felügyelői azt követően tartottak átfogó ellenőrzést a cégnél, hogy a szombati falugyűlésen a pékség több volt alkalmazottja a cégnél uralkodó embertelen körülményekre, ki nem fizetett túlórákra panaszkodott. https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/tobb-szazezres-birsagot-kapott-a-ditroi-pekseg-2025168/
Megtalálta
2020. február 09. 21:16
Álhumánus sápítozás. Rohadék bolsevik.
A teremburáját
2020. február 09. 17:45
Megszólalt a volt országos pártlap, az Előre, egyik illusztris alakja! A "dinoszauruszok" nem haltak ki mégsem!
Tehetős Totó
2020. február 09. 13:00
Bogdánt éjjel meglátogatta álmában Gyilkostóy Attila szelleme, s reggel az éjjelijében Soros júdáspénze csörgött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!