Csóválják a kutyát

2020. február 05. 11:22

A hála nem politikai kategória – de annyi legalább elvárható lenne, hogy a szövetségesével etikusabban bánjon egy párt.

2020. február 05. 11:22
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

„Ennek lényege, hogy a Párbeszéd – amely jelenleg az MSZP szövetségese, így jutott parlamenti mandátumhoz is néhány politikusuk – éppen a szocialisták és az agonizáló LMP széthullásából próbál tőkét kovácsolni. Tehát arra a következtetésre jutottak a Karácsony Gergely–Szabó Tímea társelnöki tandem vezette szerveződésben, hogy a szocialistáknak lassan befellegzik, ők viszont majd ügyesen kihasználják a szövetségesük pusztulását és megerősödnek azok kárára, akik őket a hátukon vitték be a T. Házba 2018-ban.

A hála nem politikai kategória – idézhetjük Pozsgay Imrét, de annyi legalább elvárható lenne, hogy a szövetségesével etikusabban bánjon egy párt. Persze önmagában az is elképesztő, ahogy vélekednek a Párbeszédben az MSZP-ről és annak politikusairól.

A vitairatban toxikus arcokkal jellemezhető, ethoszát vesztett, kiüresedett, széteső közösségnek nevezik őket. Még szerencse, hogy a szövetségeseikről van szó, elképzelni is hátborzongató, mit gondolhatnak az ellenfeleikről. Karácsonyék az LMP-vel sem szívesen közösködnének 2022-ben, az erre vonatkozó elképzeléseket azzal utasítják el, hogy az egykori akoltársaik szintén lejtmenetben vannak jó ideje, ezért inkább hasznot kellene húzni a még megmaradt bázisuk átcsábításával. Ezt ők politikai stratégiának nevezik, de inkább a hiénamentalitás és a parazita létforma az autentikus és lényegre törő meghatározás.

Nem egyedülálló ez a politikai gyakorlat, hiszen a szabad demokraták egykor – miután lehullott az antikommunista álarcuk – az akkoriban még nagy tömegpártként viruló MSZP-t használták gazdatestként, hogy levakarhatatlan koalíciós partnerként a kormányzati hatalom eszközeivel a saját torz képükre formálják át a magyar társadalmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2020. február 06. 05:16
A Párbeszéd az a párt aminek több országgyűlési képviselője van, mint szavazója :-)
BőröndÖdön
2020. február 05. 20:17
Ezért kár volt bekapcsolni a píszít...:)
holder
2020. február 05. 17:37
"legalább elvárható lenne, hogy a szövetségesével etikusabban bánjon egy párt." Ahogy nem volt az a Fidesz anno a Miép-pel, MDF-fel, pláne nem a kisgazdákkal.
Megtalálta
2020. február 05. 15:39
Az LMP és az MSZP valóban lejtmenetben van, de ez a Párbeszéd nevű formáció is egy nagy, üres semmi. 7 éve bukdácsolnak 2-3% körül. Az a pár politikusuk, aki ismert, már szintén évek óta ismert, de hiába ugrándoznak makimajom-módjára a médiában, a párt népszerűsége semmit sem javult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!