Családbarát szülészet várja az édesanyákat Dél-Pesten is

2020. február 21. 10:43

A legmodernebb körülmények között tudják ellátni a kórházban született vagy oda átirányított koraszülött csecsemőket.

2020. február 21. 10:43
Németh Szilárd
Facebook

„Az Emberi Erőforrások Minisztériumának »Családbarát szülészet« pályázatán nyert támogatásból megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC), hogy a legmodernebb körülmények között tudják ellátni a kórházban született vagy oda átirányított koraszülött csecsemőket.

Az intézményben 2019-ben 2247 gyermek született, ebből 195 volt koraszülött. Meghatározó, hogy milyen körülmények között milyen esélyeket tudunk biztosítani ezeknek az apró, ám hatalmas küzdelemre képes gyermekeknek és szüleiknek. Ehhez hozzáadódik a fantasztikus orvosok, ápolók, munkatársak elhivatott munkája.

Engedjék meg, hogy gratuláljak dr. Ralovich Zsolt főigazgató úrnak és Dr. Gyurácz-Németh Orsolya osztályvezető főorvos asszonynak, akinek meghatározó szerepe volt a »Családbarát Szülészet« pályázat szakmai programjának összeállításában és a koraszülött osztály korszerűsítésében. Továbbá köszönjük a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház minden dolgozójának a kitartó munkát és szívből gratulálunk az elért eredményekhez.

Hiszen tudjuk, a valódi, tartós siker az összefogásban rejlik. Kívánom, hogy ez a nagyszerű csapat továbbra is ilyen töretlenül haladjon a kijelölt úton, vállalt feladataikhoz további sok sikert, erőt és kitartást kívánok! Rám továbbra is számíthatnak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AnOrdinaryEngineer
2020. február 22. 02:12
Na, királyság a szülészet megvan. Már csak a jómódú fiatal huszon- és harmincéves saját lakással rendelkező, a családalapításra készenálló felnőttek tízezrei hiányoznak az országból. Na igen valahova fel is kéne vinni a leányzót, ami 4-esével és 6-osával lakva albérletben elég nehéz. Milyen jó is lenne ha egy kezdőfizuból ki lehetne venni albit. Nameg ha az előbbi megvan, akkor még egy pici hiba van a képletben nevezetesen ,hogy a városokban, ahol meló is van, nemigen futja a csikicsok-ból lakásra. Ja az albérletbe meg a legtöbb főbérlő nem enged gyerekest. Hmm.. a gordiuszi csomót kéretik átvágni.
olajfa1
2020. február 21. 15:39
A "botmixereseknek" megint rossz napjuk van!
Pelso j.
2020. február 21. 15:29
A Családbarát Szülészet program nem jött volna létre EU-s pénz nélkül.
zsoltkom2
2020. február 21. 12:26
"Családbarát szülészet várja az édesanyákat Dél-Pesten is" Várjunk néhány napot. Ha nem zúg le a vakolat néhány napon belül, talán tényleg várják az édesanyákat szülni. Felénk is van legmodernebb. Egy rendelő központ. A szívbetegeket napsütötte oldalon várakoztatják függöny nélkül, árnyat adó fa nélkül panoráma ablakfal előtt. Általában üres szokott lenni a széksor az ablak nélküli falhoz gyülekezve. Csak a legelesettebbje marad néha, de kérdéses, hogy megéli-e a következő órát... úgy néz ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!