Budapest ne legyen London, a nemzet fővárosa élhető, szerethető és biztonságos legyen!

2020. február 19. 07:33

Egy Sadiq Khan által vezetett brit főváros semmilyen körülmények között nem lehet követendő példa a magyarok számára.

2020. február 19. 07:33
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Karácsony Gergely főpolgármester úr múlt héten Nagy-Britanniában járt, ahol a Sadiq Khan által vezetett London városát nevezte meg Budapest követendő példájának. Karácsony Gergely a Facebookon így fogalmazott: »London fontos példa számunkra, hogy hogyan tehető élhetővé egy nagyváros.«

Budapest főpolgármestere ezzel egy olyan városvezetőt nevezett meg példaképének, akinek regnálása alatt jelentősen romlott a londoni közbiztonság. Mindezt a BBC egyik cikke is megerősítette: a brit közmédia szerint Anglia 20 legveszélyesebb zónája közül 16 a brit fővárosban található. Londonban tavaly fél év leforgása alatt – 2019. január 1. és szeptember 30. között – összesen 110 gyilkossági ügyben folytattak nyomozást a brit hatóságok, a halálos esetek kétharmadát késes támadók követték el. Ezt azt jelenti, hogy az említett időszakban a Sadiq Khan által irányított városban négy naponta (!) öltek meg késsel egy embert. De nem csak a gyilkosságok okoznak problémát Londonban. A terrorista indíttatású támadások is jelentősen megszaporodtak, 2015 óta 9 ilyen támadást kellett elviselniük a londoniaknak.

A statisztikai adatok látva azt hihetné az ember, hogy London vezetése mindent elkövet a közbiztonság javítása érdekében. Ezzel szemben az igazság az, hogy a brit főváros első embere szerint »a terrortámadások a nagyvárosok életének részét képezik«. Nem csoda, hogy ezzel a mentalitással képtelenek gátat szabni az egyre növekvő bűnözésnek. Karácsony főpolgármester úr élhetőségre vonatkozó megjegyzését pedig különösen értelmezhetetlenné teszi, hogy a világhírű Economist hetilap kutatási egysége által közétett 2019-es adatok szerint Budapest a világ 34. legélhetőbb városa, miközben a brit metropolisz csak a 48. helyen szerepelt. Én ugyan nagyon szeretem London városát, de magyarként azért azt is büszkén rögzítsük, hogy a magyar főváros Londonnál, valamint New Yorknál és Párizsnál is élhetőbb volt 2019-ben, a közép-kelet-európai régióban pedig minden várost lekörözött.

Budapestnek tehát élhetőség és közbiztonság tekintetében nincs miért szégyenkeznie. Sőt! Egy Sadiq Khan által vezetett brit főváros pedig semmilyen körülmények között nem lehet a követendő példa számunkra.

Budapestnek – a nemzet fővárosához méltóan – továbbra is egy élhető, szerethető és biztonságos városnak kell maradnia! 
Főpolgármester Urat pedig nagy tisztelettel arra szeretnénk kérni, hogy gondosabban válassza meg városunk nemzetközi partnereit; néha ugyanis nemcsak a manapság oly divatos progresszió tekintetében megvalósuló ideológiai azonosság, hanem a józan ész és a szikár tények is számítanak...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holder
2020. február 19. 11:44
Hát ja. Azért megy annyi pesti Londonba mert olyan szar hely.
zsoltkom2
2020. február 19. 11:15
"Budapestnek tehát élhetőség és közbiztonság tekintetében nincs miért szégyenkeznie." "Ma itt meghalsz, mondta a férfi volt élettársának, akit ájulásig fojtogatott és levizelt" https://bit.ly/3bSpLwc Hát lássuk van-e jó törvénye Orbániának, hogy ne legyen baja soha többé a bántalmazottnak! És persze, hogy megbűnhődik-e az eddigi tetteiért, arra is kíváncsiak vagyunk.
m1kk0
2020. február 19. 09:47
Ámuldozni Londonba mégis min? Hogy mekkora egy putri? Legpocsékabb főváros amiben eddig jártam. 300 nép lábszagát szagolgathatod, olyan zsúfolt hogy pestiként elájulok, az utóbbi 10 évben 6rol 10 millióra nőtt a lakosságszám, szénné van építve de bárhol nézel körbe a városban 5 darut biztos látni fogsz. Tele van magányos emberrel, arányaiban itt értékesítik a legtöbb egyfős félkész kaját... Ja és ez társul az élhetetlen angolok ostoba szokásaival, sírok hogy 2020ban még van double tap, nincs sörkert csak depresszív pubok, órákig tudsz úgy utazni a városban hogy fehér embert nem látsz, a szemetet időnként pár hétig ott hagyják neked, mondjuk ez az utóbbi két pont tudom kifejezetten szexin hangzik egy ballib vezetőnek. 40%kal drágább mint az angol vidék, tömegközlekedése a legdrágább Európában, eddig jutottam most így spontán. Néhanapján köztéri bokrokból előkerül egy bazooka, már abbol amelyiket épp nem késtárolónak használnak. A múzeumok jópofák, mondjuk a nagy részük gyarmatokról zabrált vagyonnal van kitömve. A konyhájuk említésre sem méltó, a korábban kuriózumnak tartott egzotikus kaják Budapesten is fellelhetőek. Ámuldozzon a sok proli!
heizer
2020. február 19. 09:32
"Londonban tavaly fél év leforgása alatt 2019. január 1. és szeptember 30. között" Ez mióta fél év?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!