A kommunistákról és áldozataikról

2020. február 25. 19:38

Nem lesz, nem lehet még egy dobásuk.

2020. február 25. 19:38
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Mandiner

Van a bolsiknak egy nagy trükkje: mindig másnak állítják be magukat, mint amik valójában. Az újkor hajnalán polgári forradalmároknak, később felszabadítóknak, a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolóinak, majd a fasizmus elleni küzdelem élharcosainak, a nép védelmezőinek adták el magukat.

Miközben mind tudjuk, hogy

valójában csak egy diabolikus, mindenkit átverő, gyilkos utópia házaló ügynökei,

akik beépülnek, majd amint arra lehetőségük adódik, pusztítanak, rabolnak és felégetnek mindent, ami érték, tulajdon és hithű meggyőződés. Ez a bolsi. A bolsi, akit a mai napig mentegetnek, leporolnak, újrahasznosítanak. Bernie Sanders, aki egyre magabiztosabban halad az elnökjelöltség felé – legyen így és Trump úgy fog duplázni, mintha kötelező lenne –, folyamatosan példaként hivatkozik a szocializmusra és 1988-ban még a létező Szovjetuniót dicsérte. Értik, a szovjet bakancsok Afganisztánban csattognak, de ez a félőrült azt ecseteli, hogy tiszta a moszkvai metró.

És aztán itt van nekünk Nyugat-Európa harcosan, büszkén baloldali értelmisége, akik harsányan ismételgetik még mindig: az eszme, az rendben van, csak ugye félúton valami mindig megbicsaklott. Hopp, most földönfutóvá lett sok millió, hopp, kiirtottunk másik néhány milliót, hopp, Lenin elvtárs nem így képzelte, de mielőtt zombiként kiállították volna, azért csak éhen halasztott és lőtt temérdek embert.

Mentegetik a menthetetlent, tördelik a kezüket, hogy az nem is úgy volt, nem azt akarták, nem így tervezték. Miközben

mindannyian tudjuk, hogy de, pontosan így akarták.

Az volt a cél, hogy teljes mértékben, a totalitarizmus minden erejét felhasználva megsemmisítsék civilizációnk eredendő értékeit, mert úgy könnyebben lovagolhatnak el a naplementében minden ingó és ingatlanunkkal, vágyainkkal, elképzeléseinkkel.

A kommunizmus nem azért ocsmány, mert az elmúlt 100 évben minden alkalommal félresikerült, hanem azért, mert minden alkalommal sikerült.

És aztán mit látunk napjainkban is? A türingiai CDU-sok, szembeköpve korábbi elveiket, kiegyeznek a kelet-német utódpárttal, az igazi, tőrőlmetszett komcsikkal. Ez a helyzet 2020-ban: a mainstream, európai jobboldal egyenlő a mainstream, európai baloldallal. Semmi sem különbözteti meg őket egymástól, és így válnak a korábban még némi értéket felmutatni képes pártok a vörösök utolsó csicskáivá. Egy türingiai CDU-döntéshozóhoz képest még a linkés is valaki.

A kommunisták százmillió embert lemészároltak, a többszörösének vették el a vagyonát és taszították a kilátástalanságba, de bizonyos körökben még mindig politikailag korrekt álláspont ezt semmibe venni, relativizálni, tragédiáját kétségbe vonni. Legyen hát végre előttünk is tiszta, hogy akik így tesznek, azok ellenségek. Aki megcsúfolja tragédiáinkat és eltiporná családjainkat, azok ellenségek. Ebben a szellemben szíveskedjünk hát gondolkodni.

A bolsik itt vannak velünk ma is.

Most éppen viszonylag csendben, csupán időnként hörögnek,

azt is csak nagyobb tömegben. Nem merik még megmutatni valódi ábrázatunkat. Nekünk azonban arra az eshetőségre is készülnünk kell.

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Hajtsuk meg fejünket azok előtt, akiket fizikailag vagy lelkileg elpusztított ez az alávaló ideológia.

Nem lesz, nem lehet még egy dobásuk.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. február 28. 13:22
Van a bolsiknak egy nagy trükkje: mindig másnak állítják be magukat, mint amik valójában. " bolsiknak? A zsidóknak!! hol bolsik, hol liberálisok, hol fasiszták, hol zöldek, hol kékek, hol vörösök, hol szivárványszínűek. Slomo és Izzi hosszú idő után találkoznak ismét. Slomokám, kiáltja Izzi, hogy vagy, hogy van a családod? Úgy emlékszem három fiad van, bizonyára már felnőttek. Igen, válaszolja Slomo, a legidősebb Moszkvában van, ott építi a kommunizmust. A középső Magyarországon él és ott építi a kommunizmust. A legkisebbik pedig Izraelben van. És ő is építi a kommunizmust? Megbolondultál? A saját hazájában?
Káposztás Brúnó
2020. február 26. 15:23
Nyilvánvaló az, hogy minden erőszak áldozata méltó a megemlékezésre, de mennyire hiteles azoknak az utódoknak a törvénybe iktatott megemlékezési szándéka akik azoknak akik az országunkat 1945-ig vezették lépten nyomon szobrokat akarnak emelni? Azok akik vesztes háborúba vezették az országunkat felelősek azért amiért ezzel a győzteseknek esélyt adtak a Világ 1945 utáni politikai átszabására. A számokba nem érdemes belemenni mert a Horthy számlájára írandó háborús veszteségek ember és anyagi áldozatokban sokkal nagyobbak voltak mint az 1948 tól működő egy párti kommunista uralom.
lhotx
2020. február 26. 11:14
Különösebb befektetés nélkül lehetett kifosztani az itt élőket, mert lényegében ők maguk fizették (mi!) a saját kirablásukat évtizedeken át. Se felügyelet, se felelősség nem kellett hozzánk, azoktól, akik a legnagyobb haszonélvezői voltak (nem feltétlen cári orosz muzsikok lehettek). Hogy kik lehettek a sokszoros haszonélvezők, azt elég hamar kiviláglott abból, hogy kik honnan prüszkölnek ránk MA tüzet-kénkövet
sztd
2020. február 26. 09:26
Csak azért veszem komolyan az írást, mert Juncker is Marx szobrot avatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!