A becstelenség napja

2020. február 08. 15:10

Ez az egész neonáci esemény egy ordas hazugságra épül.

2020. február 08. 15:10
Szűcs Zoltán Gábor
Szűcs Zoltán Gábor
Mérce.hu

„Az egy dolog, hogy a magyar hatóságok miért olyan tehetetlenek az SS-egyenruhás bohóckodással szemben, az is zavarba ejtő, hogy mennyire gyenge a magyar politikai közösség antifasiszta része, s hogy mennyire nehezen tudják tevőlegesen kifejezni nemtetszésüket az egyenruhásdit játszó szélsőségesekkel és az általuk képviselt embertelen eszmékkel szemben.

Ám most nem erről szeretnék beszélni, hanem arról, hogy ez az egész neonáci esemény egy ordas hazugságra épül. Azt mondani ugyanis, hogy a kitörési kísérlet bármilyen értelemben kapcsolatba lenne hozható bárkinek a becsületével, olyan arcpirító hazugság, hogy az ember nem is tudja eldönteni, hogy felháborodjon-e rajta vagy nevessen.

Gondoljunk csak bele, hogy a kitörésben kik is vettek részt, és hogy kerültek oda: az egyik részük német katona volt. Ők Budapestet azért »védték«, mert a német birodalom megszállta Magyarországot 1944. március 19-én, majd 1944. október 15-én erőszakkal akadályozták meg, hogy hazánk kiváljon a második világháborúból.

A céljuk pedig más nemigen lehetett, mint Bécs védelme. Aki tehát őket ünnepli, az idegen hódítókat ünnepel. Nehéz megérteni, hogy mi köze ennek a becsülethez. Aztán ott van a másik részük, a magyar katonák, akik legalább a hazájukat védték, bár ugye olyan tisztek vezetése alatt, akik pisztolylövés nélkül hagyták előtte megszállni a hazájukat márciusban, majd elárulták Legfelső Hadurukat 1944. október 15-én. Nevezzenek nyugodtan régimódinak, de én az ilyen magatartást szintén nem tartom a becsület ünnepelendő példájának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2020. február 10. 09:46
Internáci balfax hülyelvtársak, jobban tennétek, ha inkább bölcsen hallgatnátok, illetve több tisztelettel hallgatnátok meg a tiétektől eltérő véleményeket.
catalina9
2020. február 10. 07:31
Gondoljunk csak bele, hogy a kitörésben kik is vettek részt, és hogy kerültek oda: az egyik részük német katona volt. " Gondolja csak el Szűcs elvtárs, hogy a betörésben kik is vettek részt. Azok a szovjet katonák, akik készségesen együttműködtek a németekkel Lengyelország elpusztításában, akik tarkón lőtték Katyinban a lengyel értelmiség zömét, akik a Gulágra hurcolták egész Kelet és Középeurópa polgárait stb. stb.
RollsRoyce
2020. február 09. 17:56
Nagy ott a zavar jobb és baloldalon egyaránt. Ne tépjétek egymást. Hölgyeim és Uraim! Vegyék már észre, hogy Magyarország ma már semmi csak egy izraeli szupermarket.
Senye Péter
2020. február 09. 17:08
A halálra szántság csendes tiszteletet érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!