Semmi különös

2020. január 23. 12:47

Az adófizető sajnál minden egyes percet az életéből, amit munkára fordított: a munkabérének adóforintjaiból finanszírozzák a butaság közszolgálati királyait.

2020. január 23. 12:47
Pion István
Népszava

„Aztán nem történt semmi különös, hiszen a kérdező szerepére kijelölt műsorvezető, Mészáros Kata az ég egy adta világon nem tett semmit azon kívül, hogy tovább erősítette a közmédia már eddig is rendkívül kínos brandjét – amit nem mellesleg Joseph Heller is megirigyelne, hiszen a Fidesz által szajkózott BBC-modell helyett A 22-es csapdája írja le tökéletesen, hogy mi történik az MTVA berkeiben. Mészáros Kata tökéletesen alkalmazta Karácsonnyal szemben a kormánysajtóban mára vezérelvvé vált érveléstechnikát.

Hogy Mészáros Kata és a közmédia is értse, miről van szó: ha valami hétből hatszor sárga, egyszer pedig kék, akkor ez a valami az általánosan elfogadott színkeverés szabályainak megfelelően maximum kap egy kis zöldes árnyalatot. Ezzel szemben Mészáros Kata, a közmédia és a kormánypropaganda általánosan közel sem elfogadott színkeverési szabályai szerint ez a valami onnantól teljesen kék lesz.

Nos, ilyenkor mit tehet a tévénéző? Sajnál minden egyes percet az életéből, amit munkára fordított: hiszen a munkabérének adóforintjaiból finanszírozzák a butaság közszolgálati királyait. Sajnálja Mészáros Katát, akinek a képernyőn bemutatott teljesítménye alapján soha többé nem szabadna állami pénzen vásárolt kamerát engedni a közelébe. Sajnálja Karácsony Gergelyt, akinek 20 percen keresztül kellett vergődnie a 22-es csapdájában. Sajnálja a BBC-t, de ezt hagyjuk is. És persze sajnálja saját magát, hogy egyetlen olyan kérdést sem hallott, ami effektíve érintené az ő életét.

Ezek szerint tényleg nem történt semmi különös. Mészáros Kata tökéletesen alkalmazta Karácsonnyal szemben a kormánysajtóban mára vezérelvvé vált érveléstechnikát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. január 23. 13:50
"Az adófizető sajnál minden egyes percet az életéből, amit munkára fordított", ezért a kutyának sem kell a Népszava.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!