Petíció a családon belüli erőszak megfékezéséért

2020. január 09. 09:47

A kormány imázsfilmeket készít, ahelyett, hogy valódi megoldásokat és intézkedéseket hajtana végre.

2020. január 09. 09:47
Lehet Más a Politika
MTI-OS

„Magyarországon milliós nagyságrendű azok száma, akiket lelki erőszak ért a családjában, százezreket ért fizikai erőszak, míg csaknem 300 ezerre tehető azok száma, akik nemi erőszak áldozatai voltak. Gyakran nem indul eljárás az elkövetők ellen.

Mindannyiunkat megdöbbent és mélységesen elszomorít az az erőszakhullám, amely védtelen gyermekekkel és nőkkel szemben történik. Az országgyűlés képviselői közösen léptek fel számtalan alkalommal a családon belüli erőszak elleni hatékonyabb fellépés, így az Isztambuli Egyezmény ratifikációja érdekében is.

A kormány azonban imázsfilmeket készít, ahelyett, hogy valódi megoldásokat és intézkedéseket hajtana végre. Pedig a családon belüli erőszak elleni fellépés közös ügyünk.”

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2020. január 09. 15:47
Sajnos férjeket, apákat, nagyapákat is vernek manapság. Erről is legyen szó, ne maradjon ki ez a tény sem.
nyugalom
2020. január 09. 13:50
minden család mellé egy besúgó! dobrev meg a piaci libák megszervezik, smukkbözsivel az élen!
Berecskereki
2020. január 09. 13:36
A https://birosag.hu/hirek/kategoria/magazin/torveny-bantalmazott-mellett-all-jogos-kerdes-kapcsolati-eroszakrol linken található riport a témával foglalkozik. A magyar törvények szigorúak és Varga Judit által bejelentettek még tovább szigorítják. Szerintem ezzel sokkal szigorúbb lesz, mint amit az Isztambuli szerződés tartalmaz, amely általánosít, diszkriminatív és diktatórikus egyes témákban. Sőt! Szerintem egyes témákban még a család "szövetét" is roncsolja.
Berecskereki
2020. január 09. 13:28
Egyébként pedig az LMP ne szónokoljon a fizikai erőszakról, mivel a többi párttársaikkal ők kezdték el az országgyűlésben a fizikai erőszak alkalmazását. Ha szó szerint vennénk amit szónokolnak, akkor tagjaik közül már jó pár személynek börtönbe lenne a helye, vagy vissza kellene vonni a mandátumát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!