Ott, ahol vagyunk/vannak...

2020. január 12. 15:32

A minap mondta egy szerb ismerősöm ,aki néhány évvel ezelőtt részt vett egy budapesti szakmai konferencián, ahol a magyar miniszterelnök is beszédet tartott, hogy sokáig emlékezni fog Orbán Viktornak a jól megfogalmazott, a hallgatóságot találóan megcélzott, fordulatokkal és fontos üzenetekkel teli mondataira, és mindenütt terjeszteni fogja, hogy a sok ellenséges hangvételű kritika ellenére az ő szemében a magyar kormányfő egy igazi államférfi marad.

2020. január 12. 15:32
Friedrich Anna
Vajdaság Ma

„A minap mondta egy szerb ismerősöm ,aki néhány évvel ezelőtt részt vett egy budapesti szakmai konferencián, ahol a magyar miniszterelnök is beszédet tartott, hogy sokáig emlékezni fog Orbán Viktornak a jól megfogalmazott, a hallgatóságot találóan megcélzott, fordulatokkal és fontos üzenetekkel teli mondataira, és mindenütt terjeszteni fogja, hogy a sok ellenséges hangvételű kritika ellenére az ő szemében a magyar kormányfő egy igazi államférfi marad. Talán ennek hatására, talán a média elkerülhetetlen vonzásának következtében különösen odafigyeltem Orbán Viktor január 9-ei évnyitó sajtótájékoztatójára. (Nem is volt nehéz, hiszen a tévében többször is ismételték az elhangzottakat, csokorba szedve a témákat.)

S mi vésődött be leginkább? A mondat, amely szerint arra kell törekedni, »hogy mindenki ott tudjon maradni, ahol most van«!

Rengeteg igazság van ebben a mondatban. Nem csak korunk nagy kihívása, és a vidékünkön egyre félelmetesebbé váló, már-már ellenőrizetlen és a hatóságokat és a törvényeket egyértelműen kijátszó idegenek valóságos népvándorlása miatt, hanem egyrészt a mi magunk által kreált sors, másrészt a történelem vihara által ránk kényszerített családi tragédiák hátulütői miatt is. Kedves barátnőm ismétli sokszor, hogy a legirigyebb azokra az ismerősökre, akiknek a lányai a szomszéd utcába, a fiai a szomszéd városba nősültek, mert ők harminc perc alatt átugorhatnak szeretteikhez egy kávéra és tele lehet a lelkük családi szeretettel, miközben ő maga csak gondolatban simogathatja távol élő gyermekeit, mert a jobb élet reményében már több évtizede külföldön élnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. április 07. 20:39
Kicsim, drága kis Bogaram! Te ismered Paulit, Szalait, Marx Györgyöt(nem Karl), Csikai professzor munkásságát? Ők a neutrinot, nem két 00-val írták! Te talán Einstein elfelejtett rokona vagy? Newton téged miként ejtett le az almafáról? Fejjel lefelé? Kedvenc valós számod a 9,81?!
follnece
2020. január 15. 10:33
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆n︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
még fokozza
2020. január 12. 20:45
Orbán az álomférfi! Sőt ő maga az Atyaúristen! Semjén és Németh Szilárd nagyságosurak is államférfiak!
még fokozza
2020. január 12. 20:30
Orbán, Kövér és Áder igazi államférfiak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!