Orbán Viktor, a kereszténység megmentője

2020. január 05. 17:44

Minden kertész tudja, hogy a fák elhalnak, ha nincsenek gyökereik.

2020. január 05. 17:44
Benedict Kiely
The Imaginative Conservative

„A radikális iszlám és az európai elit szekuláris liberalizmusának furcsa házassága első ránézésre nehezen érthető, de ha Orbánnak igaza van, és ez lényegében tényleg az európai kultúra és civilizáció elleni támadás, a rút egyesülés még nyilvánvalóbbá válik. A szekularizmus és a radikális iszlám spirituális szinten gyűlöli a keresztet és a győzelmet, amit jelképez. Az európai civilizáció és kultúra megkerülhetetlenül keresztény kultúra – legalábbis az volt –, és ennek a kultúrának a gyűlölete majdhogynem védjegye a baloldalnak. A tudományos körök és a média a nyugati gyarmatosítás, elnyomás és térítés számlájára írnak minden rosszat, ami a világban történik. A legutóbbi amazóniai zsinat a Vatikánban a tökéletes példája annak, hogy hogyan jutott el ez a mentalitás az egyház legmagasabb köreiig. Az »őshonos kultúrák« naiv glorifikációját – ami szerint ezek csak úgy csillogtak ebben az emberi világban, egységben a természettel, és ezt az idilli állapotot csak az egyház pusztítása zavarta meg – tökéletesen szimbolizálta a Pachamama, egy pogány termékenységi szobor jelenléte a Vatikánban. 

Európa, ahogy Orbán mondta, »nagy bajban van«. Szerinte ennek az a kétségbeesett és jól megtervezett vágy az oka, hogy a kontinens elfelejtse vagy elpusztítsa keresztény identitását. A liberálisok – ahogy a magyar miniszterelnök mondta –, »a politikai korrektség pórázát« használják, hogy beteljesítsék halálvágyukat, ami a radikális iszlám előretörésével végül ahhoz vezet majd, hogy Európát ledöntik gyökereiről, ha ez az öngyűlölet folytatódik. Minden kertész tudja, hogy a fák elhalnak, ha nincsenek gyökereik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. január 07. 06:52
"....a Pachamama, egy pogány termékenységi szobor jelenléte a Vatikánban. " Ilyen szobrokat vagy 50-et az amazóniai zsinat idején--tehát kb. októberben--hoztak magukkal Rómába dél-amerikai indiánok lakta őserdeiből ú.n. "zarándokok". Ezeket azután széthordták az "örök város" öt nagy bazilikájába meg még egy két nagyobb templomba--eldugdosva OTT A LEGKÜLÖNBÖZŐBB HELYEKRE: OLTÁROK MÖGÉ, TABERNÁKULUMOK KÖZELÉBE STB...STB. A ZSINAT VÉGEZTÉVEL AZUTÁN ÖSSZESZEDTÉK MAGUKAT OSZTRÁK--FŐLEG OSZTRÁK, DE MAGYAR ÉS HORVÁT KATOLIKUS FIATAL ÉS ÉLETERŐS FIÚK-FÉRFIAK--ROHAMOSZTAGOKAT SZERVEZTEK VAGY 150-EN...ÉS RÓMÁBA AUTÓZTAK. OTT EGY ESTE KÖRBEJÁRTÁK AZ ÖSSZES BAZILIKÁT-TEMPLOMOT, ÖSSZESZEDTÉK AZ ILYN "PACHAMAMA TERMÉKENYSÉGISTENT JELKÉPEZŐ AGYAGSZOBROT" ÉS BEHAJIGÁLTÁK ŐKET MIND A Teveré-BE--MINEKUTÁNA HAZAAUTÓZTAK BÉCSBE .JÓL TETTÉK MINDEZT, HISZEN EURÓPAI KERESZTÉNYEK SEM MENNNEK AZ AMAZÓNIAI ŐSERDŐKBE SZŰZ MÁRIA SZENT JÓZSEF, SZENT ANTAL ÉS HASONLÓ SZENTEK SZOBRAIVAL OTT "AGITÁLNI"...BÁRMINEK AZ ÉRDEKÉBEN IS....
syphax
2020. január 06. 17:24
" A szekularizmus és a radikális iszlám spirituális szinten gyűlöli a keresztet és a győzelmet, amit jelképez." A LEGELVAKULTABB APOSZTATA -ASSZIMILÁLT ZSIDÓK AZOK VILÁGSZERTE, AKIK A LEGKERESZTÉNYELLENESEBBEN SZEKULARIZÁLTAK. A RADIKÁLIS ISZLÁMNAK VISZONT MINDEN(!) ZSIDÓ EGYFORMA: AZ ASSZIMILÁNS IS MEG AZ ORODOX ZSIDÓ IS ZSIDÓ EGYKÉNT! "IRTANI KÖLL MINDEN ZSIDÓT ÉS PERSZE MINDEN KERESZTÉNYT!"--HIRDETI A RADIKÁLIS ISZLÁM, ÉS IRTJA IS A KERESZTÉNYEKET IS A ZSIDÓKAT IS. NO EZÉRT IS VAK, OSTOBA ÉS KORLÁTOLT A VILÁG LIBERÁLIS-KOZMOPOLITA- GLOBALISTA RÉSZE--MELYNEK DOMINÁNS HÁNYADA IGENIS: ASSZIMILÁNS, EGYKORI-KORÁBBI ZSIDÓ, DE SOKSZOR MÉG MA IS VALLÁSÁT GYAKORLÓ ZSIDÓ RÁADÁSUL MINDEZEKET--A FÖNTIEKET--A GLOBÁL-KOZMOPOLITA APOSZTATA ZSIDÓK MINTHA NEM TUDNÁK, VAGY NEM AKARNÁK TUDNI. JELESÜL: AZ ISZLÁM VILÁGHATALOM SZÉTTERJEDÉSE ŐKET FENYEGETI LEGINKÁBB ÉS ELSŐ SZINTEN--ÉS PERSZE NEM MELLÉKESEN A KERESZTÉNYEKET IS. ELKÉPESZTŐEN KORLÁTOLTAK A GLOBÁL-KOZMO-LIBSI-BIBSIK......NYAKUKON A BOROTVA. OSZT' MÉG MINDIG TERJESZTIK A MIGRÁNCSOKAT BEFOGADÓ HÜLYESÉGET...A SAJÁT--ÉS PERSZE A KERESZTÉNY VILÁG--VESZTÉRE.
koronaszepe
2020. január 06. 10:21
radikális iszlamisták.
flesh ripper
2020. január 06. 09:21
Amikor az évente tizenhatszor bérmálkodó* OrszágelQró Szemkilövető szétlopta, teljes végromlásba, adósságcsapdába hajszolta, totálisan kompromittálta az országot, belelövetett a budapestiekbe, akkor az anarcholibsi-szadobolsi internacionálé - most is az EU-ban szolgáló - hangadói nem kifogásolták a bérmálkozási paroxizmust... *A Büdösböszme azt deklarálta, hogy ő rendszeresen bérmálkozik. Ami azt jelenti nála, hogy rendszeresen fürdik. Évente, tizenhatszor? Az nem is sok! Ahhoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!