Nagy szükség lenne a Fővárosi Közgyűlés működésének demokratizálására

2020. január 27. 15:56

Természetesen a kormányhoz hűséges média ezúttal is tele van csúsztatásokkal és tévedésekkel a módosítással kapcsolatban.

2020. január 27. 15:56
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ellenzéki képviselőként az előző ciklusban sokszor éreztem, hogy milyen nagy szükség lenne a Fővárosi Közgyűlés működésének demokratizálására. Ennek szellemében készült el a szervezeti és működési szabályzat módosítása, amely számonkérhetővé teszi Budapest mai vezetését, és szélesíti a jelenlegi ellenzék mozgásterét.
Természetesen a kormányhoz hűséges média ezúttal is tele van csúsztatásokkal és tévedésekkel a módosítással kapcsolatban. A tisztánlátás végett, a tények a következők:

  • Az új SZMSZ bevezeti a napirend előtti felszólalás jogintézményét
  • Interpellálható lesz a főpolgármester és a helyettesek, amit a Fidesz szüntetett meg korábban
  • Ismét lesznek képviselőcsoportok, amelyek számára emberi erőforrásokat, megfelelő elhelyezést és szakértői keretet is biztosít a városvezetés
  • Kibővül a bizottságok ellenőrző jogköre: a feladatkörükben bármely kérdést megtárgyalhatnak, véleményezhetnek és ellenőrizhetik mind a városvezetést, mind az intézményeket
  • Lehetővé teszi, hogy a városvezetés érdemi kérdésekben tudjon konzultálni Budapest jövőjével kapcsolatban a városlakókkal.

Aki szándékosan terjeszt hazugságokat a témában, és félrevezeti Budapest lakóit, az számítson jogkövetkezményekre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2020. január 28. 17:42
Lassan nem is sajnálom már azt az interjút a köztévében...
fogas paduc
2020. január 28. 13:05
Geri! Nagy méhkas lehet a fejedben!
Kristály
2020. január 28. 12:46
Nem gördül elég gyorsan a zsebetekbe a pénz kopogtatják a fejeteket a fönökség. A 2/3 többséggel a kormány meg kell probálja új törvénnyel visszafogni a kezeteket mert elherdáljátok az ország vagyonát. Amit elherdáltok az 5 év alatt , 15 év mire helyre hozzák . Még az unokád is nyögni fogja talán ő majd szájba kap
Karácsony Szilvi
2020. január 28. 12:23
Geri! Te mivel vagy tele?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!