Kocsis-Cake Olivio hamarosan megismerkedhet mindannyiunk közös, ádáz ellenségével, a hideg vízzel

2020. január 09. 23:20

A Párbeszéd képviselője levonta a sajátságos következtetését.

2020. január 09. 23:20
Csibra Tibor
PestiSrácok.hu

„A Párbeszéd lánglelkű képviselője talán már látta vízióiban azt is, ahogy Putyin a Pilisbe gründolt, árva gyerekektől elorzott titkos vadászdácsájába rendelte Orbánt, ahol a kandalló előtt kiterített tigrisbundán egy antik zsebórát lóbált a magyar miniszterelnök szemei előtt, aki ettől menthetetlen révületbe esett. Vologya ekkor felpattintotta az Orbán Viktor tarkóján lévő, alig észrevehető kis fedelet, majd átprogramozta az alatta található kis áramköröket: most Viktor megemeled a paksi erőmű teljesítményét, és veszel még nyolc komplett blokkot tőlem  – dörmögte Vlagyimir Vlagyimirovics. Na lássuk, működik-e – mondta halkan Vologya, majd visszapattintotta a fedelet. Minden oroszok elnöke rutinosan kihozta a révületből Viktort, kérlelhetetlen szigorúsággal a szemébe nézett, mire a magyar miniszterelnök pedig engedelmesen ismételgette: szólok a Sülinek, hogy tekerje fel a paksi potmétereket, és veszek tőled Mester nyolc új blokkot. Ekkor Kocsis-Cake Olivio is felriadt a maga keltette révületéből, és már írta is a kérdéseit, hogy a Paksi Atomerőmű teljesítményének megnövelésére van-e engedélye a kormánynak, miféle újabb, alattomos összeesküvés folyik itt már megint, és különben is mit képzelnek ezek a mucsaiak.

A Párbeszéd mindig a realitás talaján álló képviselője persze nem tudhatta, hogy a háttérben mégsem egy dácsában pszichoterrorral megköttetett üzletről van szó, az atommáglyák (Bangónésan: atomágják) teljesítményének emelkedése hátterében egy sokkal prózaibb ok áll: lehűlt a Duna. Azért hűlt le, mert tél van, és a mérsékelt égövön ebben az időszakban az átlaghőmérséklet csökkenése miatt a természetes vizek is hidegebbé válnak. Bizony, még a fejlett és szabad  Nyugaton is. Mivel a paksi létesítmény a Dunából nyeri ki a hűtővizét, a blokkok villamosenergia-termelése megnövekedik, ami egy közismert fizikai-hőtani jelenség. Döbbenetes tény az is, hogy a hasonló hűtővizes technológiával működő villamos erőművekre, a fosszilis alapanyagokat felhasználókra ugyanez igaz. A jelenség nem igazi újdonság, úgy kétszáz éve ismert, ezért a politikusok ördögi összeesküvéseit kiszolgáló mérnökök már régóta be is tervezik a hasonló létesítmények üzemeltetésébe, hogy télen bizony hidegebb van, mint nyáron. Mivel ezek a mérnökök csökönyösek, inkább számolnak, és modelleznek, mintsem kávézacc-jóslásra és horoszkóp-mágiára bíznák az atomerőmű sorsát, meg is elégelhették az úgynevezett közösségi médiában terjedő »ismereteket«, amelyeket a Kocsis-Cake Oliviohoz hasonló ellenzéki mozgalmárok is jóízűen terjesztettek. Erre utal, hogy az Országos Atomenergia Hivatal szakemberei már decemberben megadták a választ a rejtélyes paksi teljesítménynövekedésre, csak hát egy ilyen hivatal hivatalos jelentéseit olvasni és értelmezni nyilván unalmasabb, mint a Nyugatifény, meg az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága  »hírein« röfögni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. január 10. 11:52
Kintekunta örülhetne, hogy egy olyan országban van ahol nem hal éhen.
JMoflicheque
2020. január 10. 07:33
Párbeszéd politikusa. Miért pazarolsz időt a reklámozására? Írásod nélkül csak egy ismeretlen senki lenne!
balbako_
2020. január 10. 07:15
Ezek a párbeszédesek - vannak tán tízen - minden ellen be vannak oltva? Mert az energetika és a környezetvédelem nem az ilyen hülye gyerekek homokozója ám!
silenceCZ
2020. január 10. 07:08
a liberálkommunista ehhez is úgy ért, mint minden máshoz... Gratulálunk nagytudású Párbeszéd, meglátszik rajtatok, hogy KG tőletek jött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!