Itt a gyermekek érdeke az utolsó

2020. január 07. 19:29

Egyetlen gyermekotthont sem szabad bezárni a gyermekek helyzetének megnyugtató rendezése nélkül

2020. január 07. 19:29
Szél Bernadett
Facebook

„Szökés, kétségbeesés, lakásotthon kirámolása, javítóintézetbe kerülés -- a hozzám eljutott és érintettektől származó információk alapján erre a sorsra jutnak azok a fóti gyerekek, akik a Speciális Gyermekotthon erőszakos kiürítésének áldozatai. Nem jobb körülmények közé, nem családiasabb, korszerűbb helyre, és legfőképpen nem az állapotuknak megfelelő ellátásba. Súlyos bűnt követ el a minisztérium azzal, hogy szakmai terv nélkül üríti ki a gyermekotthont és szakítja el a gyermekeket azoktól a nevelőiktől és gondozóiktól, akiknél már megvan a kulcs hozzájuk, akik mellett állapotuk javul. Világos, hogy itt a gyermekek érdeke az utolsó.

A szociális államtitkár eközben azt ismételgeti, hogy »nincs fóti ügy« és hogy »az ellátás folyamatos«, holott zajlanak az erőltetett felülvizsgálatok, szórják ki a gyermekeket: mára egy csoportnyi gyermek maradt a speciben. Rákérdeztem írásban az EMMI-nél, hogy tisztázzák: ha »nincs fóti ügy«, bezárják, vagy nem zárják be az otthont, és miért ürítik ki a speciális gyermekotthont még azelőtt, hogy az új férőhelyek rendelkezésre állnának. Nem fogják kitalálni, mi volt a válasz: a mantra ismételgetése és az elmaradhatatlan személyeskedés.

Teljességgel elfogadhatatlan, amit a gyemekekkel művelnek, ezért is jelentettem fel őket és ezért adtam be a határozati javaslatomat, ami azonnal leállítaná az intézmény kiürítését. Egyetlen gyermekotthont sem szabad bezárni szakmai terv és legfőképp szakmai indokok nélkül, a gyermekek helyzetének megnyugtató rendezése nélkül -- főleg nem egy olyan intézményt, ami sok szempontból egyedülálló az országban: itt van az ország legkisebb központi speciális gyermekotthona az ötből, itt vannak a legkorszerűbb különleges lakóotthonok, itt fogadják az országban egyedül a kísérő nélküli kiskorúakat.

Azonnal le kell állítani a kiürítést, mielőtt még több kárt okoznak a gyermekeknek!

Itt olvasható a minisztérium válasza: https://www.parlament.hu/irom41/08540/08540-0001.pdf”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. január 08. 17:51
ezt a vörös rongyot még nem hagyta ott a férje, állítólag válik. nem csodálkoznék!
nyugalom
2020. január 08. 17:50
ritka aljas! a kölykei után felveszi a támogatásokat, az ingyen tankönyveket, étkezést?
silenceCZ
2020. január 08. 07:23
ezek a bolsevikok tényleg tökélyre vitték az uszítást. Nem hiszem, hogy Szél Bernadett ne tudná, hogy hülyeségeket beszél. Valami miatt azonban az uszítási kényszer mindent felülír.
balbako_
2020. január 08. 07:09
Minden gyerek családokhoz kerül, ez baj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!