Felhívás társadalmi egyeztetésre

2020. január 22. 18:12

A mai napon társadalmi egyeztetést indítok a jogalkotási folyamat átláthatóvá tétele érdekében.

2020. január 22. 18:12
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„A győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt átfogó kormányzati vizsgálat eredményeként készült jelentésben meghatározottak szerint az Igazságügyi Minisztérium sürgősséggel elkészítette a szükségesnek tartott jogszabály-módosításokra vonatkozó előterjesztéseket.

A mai napon a kormany.hu honlapon mindenki számára elérhetővé tettük a Büntető Törvénykönyvről szóló törvény, a Büntetés-végrehajtási törvény, illetve az Egészségügyről szóló törvény javasolt módosításait. A mai napon társadalmi egyeztetést indítok a jogalkotási folyamat átláthatóvá tétele érdekében. A tervezetekhez kapcsolódó észrevételeket 2020. január 27. napjáig várjuk a [email protected] Az egyeztetés eredményeként a tervezetek valamennyi tartalmi és formai eleme módosulhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
22-es csapdája
2020. január 23. 16:22
A bíróságok társadalmi ellenőrzése, a jogalkalmazás-jogértelmezés társadalmi kontrollja nélkül hiába módosítják a jogszabályokat, attól tartok.
Viziembi1
2020. január 23. 10:08
Nagyon helyes irány! Kár, hogy a jogszabály előkészítés 2014 után is gyakran történt szakmai és társadalmi előkészítés és vita, előzetes hatásvizsgálat nélkül. Az első parlamenti ciklusban még lehetett ezt a gyors alapvetés szükségességével indokolni.
Kanóc
2020. január 23. 08:53
Javasolnám az önreklámozás, szelfik és divatmagazinokba illő portrék mérséklését - még akkor is, ha valóban igen dekoratívnak teccik lenni - és igazságügyi miniszterként a mellébeszélések TELJES mellőzését (börtönbinic hazugságok). Egyébként további sok sikert!
BőröndÖdön
2020. január 23. 02:22
Mondjad,Judit, a nép nevében,mint az elődeitek,a kommunisták!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!