BRÉKING! BRÉKING! Levelet kaptam az MVM-től

2020. január 11. 13:34

Nagyvonalúan bánik az adófizetői pénzekkel a kormány, ha azzal segítheti Orbán kedvenc oligarcháját.

2020. január 11. 13:34
Tóth Bertalan
Facebook

„BRÉKING! BRÉKING! Levelet kaptam az MVM-től.

Tájékoztattak arról, hogy a Mátrai Erőművel kapcsolatos adásvételi szerződést - kérésem és közérdekű adat jellegének ellenére - nem adják ki (tehát megint perelni fogunk), valamint arról, hogy az adásvételi szerződésben nem állapítottak meg konkrét árat, hanem az erőművet egy "független, nemzetközileg elismert cégértékelő szakértő által megállapított értéken" fogják megvásárolni.

Tehát az állami cég úgy vállalt vásárlási kötelezettséget, hogy még nem tudja, mennyit kell majd fizetnie, bravó!

Belementek egy pénzfizetéssel járó alkudozási folyamatba, amelyben az eladó már azzal nyer, ha megszabadul a veszteségesen működő cégtől, bravó!

Nagyvonalúan bánik az adófizetői pénzekkel a kormány, ha azzal segítheti Orbán kedvenc oligarcháját.
De addig se feledjük: sajtóhírek szerint Mészáros érdekeltsége kb. 11 milliárd forintért jutott hozzá 2018-ban a Mátrai Erőmű többségi részvénycsomagjához, és a 2018. évi veszteség ellenére a tulajdonosok 11,2 Mrd forint osztalékot vettek ki az eredménytartalékból. Mészáros érdekeltségére ebből több mint 8 Mrd forint jutott.

A mostani ügylet szerinti vételár is Mészáros Lőrinc érdekeltségét fogja gazdagítani, és nem a miniszterelnök által említett 10.000 ember megélhetését fogja segíteni.

Ezért mondom továbbra is: le a rablópolitikával! Le azzal a politikával, amely a közpénzek minél gyorsabb és nagyobb megcsapolásáról, a meglévő értékek lerablásáról, és a közösség érdekeinek semmibe vételéről szól.

Mindenesetre az ügy versenyjogi szempontból kifejezetten érdekes lesz...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2020. január 12. 18:58
hüllőfejű nagy úr egymás mellé tett szavakat!
Toronyőr
2020. január 12. 08:29
Oltsd le a villanyt a pártházban, Berci! (Ámbár anélkül is sötétben vagy...)
Saksafar
2020. január 11. 21:33
Te inkább azzal foglalkozz, hogy év végére kettő vagy három fő lesz a pártod taglétszáma? Aztán nézz valami tisztességes foglalkozás után.
Megtalálta
2020. január 11. 20:34
Berci a képeken úgy néz ki, mint aki nem vette be időben a gyógyszereit. Vigyorog, mint a tejbe-tök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!