Balos véleményterror

2020. január 23. 07:08

Gyűlölik a hagyománytisztelő diákszervezeteket, mert azok szerintük egytől egyig nácik, és nem hagyhatják, hogy az egyetemek világa újra abba a bizonyos barna mocsárba süllyedjen.

2020. január 23. 07:08
Rab Irén
Magyar Hírlap

„Csak úgy repültek a tojások a bécsi egyetem előadóterme előtt, amikor múlt kedden Lothar Höbelt professzor előadására igyekezett. A tüntetést a szélsőbalos Autonóm Antifák hirdették meg, akiknek a szemét szúrja a professzor személye. Lothar Höbelt az egyetem újabb kori történeti tanszékén oktat, számos nemzetközi történettudományi társaság tagja, elismert szakember. Az a bűne, hogy nemzeti liberálisnak vallja magát, és amiben a nemzeti szó előfordul, az a balosok szerint ördögtől való. Az antifák röplapokat osztogattak Höbelt általuk vitatott társadalmi politikai szerepvállalásairól, »náci nézeteit hirdető« tudományos publikációiról.

Az osztrák ifjú antifasiszták az új évre új, permanens harcot hirdettek. Harcolnak a kapitalizmus ellen, a cionisták és a neofasiszták ellen, az egyház és a nemzeti érzelmű professzorok ellen, a rasszizmus és a szexizmus ellen, végül is minden ellen, egyszóval anarchisták. Gyűlölik a hagyománytisztelő diákszervezeteket, mert azok szerintük egytől egyig nácik, és nem hagyhatják, hogy az egyetemek világa újra abba a bizonyos barna mocsárba süllyedjen. Tarthatatlan például, hogy Höbelt előadása előtt a »náci diákok« megtöltik az előadótermet, hogy megvédjék professzorukat tőlük, az új bolsevistáktól. Persze csak sajnálni lehet őket, mármint a »nácikat«, hogy másfél óra dögunalmat felvállalnak, mert a professzor az antifák szerint gyenge és unalmas. (Meghallgattam Höbelt egyik rendhagyó előadását a huszadik századi békerendszerekről, és mit mondjak, lebilincselő, lényeglátó és új megközelítésű volt. A hallottak alapján kezdtem érteni, mi bajuk van vele az antifáknak.)

Ültek a »náci diákok« az előadóterem padsoraiban és fényképezték a balos performanszt. Körben rendőrök biztosították a helyszínt, a katedrán a professzor igyekezett megtartani előadását, mialatt mindkét oldalról kifeszített molinókkal álltak a nácitlanításért küzdő harcos antifasiszták. »Náciknak nincs helye az egyetemen« – hirdették a transzparenseken. A helyi balos hallgatói önkormányzat is képviseltette magát, felszólította az egyetemet, hogy mondjon fel Höbeltnek. A jobbos Szabadság Párt az akcióban részt vevő diákok eltávolítását követelte. A rektori hivatal semleges közleményt adott ki, a véleménynyilvánítás szabadságát az egyetem legfőbb értékének nevezte, és minden egyetemi polgárt felszólított, hogy tartsa magát a demokratikus alapértékekhez és tisztelje a másikat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. január 24. 12:26
Hogy is van ez ? Jogtipró jogvédők ? Nevetségesek. Hoppá ! Rendőri védelmet is kaptak tantermen belül. A demokratikus Ausztriában rendőri felvezetéssel tüntetnek az egyetem tantermében.
nyugalom
2020. január 23. 14:01
Mi is van a szoci, libsi, zsidó ifjúsági szervezetekkel?
certus
2020. január 23. 12:04
Ilyenkor nem rendeznek tüntetést a jogvédők az "akadémiai szabadságért"?
Zokni
2020. január 23. 11:27
Kedves Szerző! “ Gyűlölik...” - kezdi. Ez a nem szélsőjobbosok leggyakoribb minősítése a szélsőjobbosok szerint. Tudta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!