Baby-Hitler, az ökofasiszta

2020. január 09. 07:13

Igazi szivárványszínű politikus.

2020. január 09. 07:13
Rab Irén
Magyar Hírlap

„Baby-Hitlernek nevezte 2017-ben Sebastian Kurzot, az osztrák Néppárt kancellárjelöltjét egy német szatirikus magazin, a Titanic

A poénnak szánt szójáték, »Führer– Führerschein« adta a Hitlerre való asszociációt. »Végre meg lehet ölni a Baby-Hitlert« – írta a lap Twitter-bejegyzésében, és az ifjú – úgyis mondhatjuk – gyermekképű kancellárt a fotón egy célkereszt mögé állították. Talán így akartak osztrák előfizetőket szerezni a lap számára. Ilyen a térdcsapkodós német humor, nem is értette a szerkesztőség, miért akadtak ki rajta az osztrákok. Mert nagy volt a felháborodás, Kurz meggyilkolására szólít fel egy német újság! – hördültek fel. Az osztrák és a német rendőrség közös vizsgálatot indított, végül Berlinben megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, szó sem volt gyilkosságra való felbujtásról, nem volt sem uszítás, sem gyűlöletbeszéd. Csak tréfa volt az egész, jó kis német tréfa.

Ezt a tréfát sütötte el most újból, halálos komolyan a Mission Lifeline nevű német embermentő önkéntes civil szervezet. Posztjukkal átlépték a tűréshatárt, a második kancellárságát kezdő Sebastian Kurzot nemcsak Baby-Hitlernek, hanem szélsőjobboldalinak is titulálták. Ugyanis Kurz a Bildnek adott újévi nagyinterjújában azt találta monda ni, hogy a civil tengeri mentőhajók jelenléte okozza a legtöbb vízbefúlást, jobb lenne a helyzet nélkülük. A humanitárius civilek mentési akciói miatt vágynak egyre többen Európába, és fulladnak egyre többen a tengerbe. Azok, akik azt hiszik, hogy jó dolgot cselekszenek, valójában a halottak számának emelkedéséhez járulnak hozzá. Ráadásul akaratlanul is az embercsempészeket támogatják. Kurz tényleg kicsit kemény volt önmagához képest, ám én az akaratlan szót nem tettem volna bele a mondatba.

Nehéz Kurzon eligazodni. Hol külügyminiszter egy szocikkal való koalícióban, hol a jobboldali populistának kikiáltott Szabadságpárttal alkot kormányt, most meg a Zöldekkel közösködik, talán mert őket még nem próbálta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. január 09. 14:00
“Nehéz Kurzon eligazodni. Hol külügyminiszter egy szocikkal való koalícióban, hol a jobboldali populistának kikiáltott Szabadságpárttal alkot kormányt, most meg a Zöldekkel közösködik, talán mert őket még nem próbálta.” Nem olyan nehéz az, már ha tisztában van az ember a köpönyeg, valamint a vitorla szavak jelentésével.
luzitanxaver
2020. január 09. 13:57
“a Mission Lifeline nevű német embermentő önkéntes civil szervezet” Mármint az önkéntes embercsempész-egylet?
nyugalom
2020. január 09. 13:53
gerince puha, ha van! mindent ígér, majd elfelejti - ismerős, fletó, kariferi, stb! zsigeri szocik ezek.
zakar zoltán béla
2020. január 09. 10:37
qurz libanczprosti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!