Átlagos esetek

2020. január 28. 17:35

Orbán Viktor nagyon jó lóra tett, amikor előrántotta a zsebéből a gyöngyöspatai kártérítés ügyét.

2020. január 28. 17:35
N. Kósa Judit
Népszava

„Orbán Viktor nagyon jó lóra tett, amikor előrántotta a zsebéből a gyöngyöspatai kártérítés ügyét. Joggal feltételezte, hogy a magyarok zöme mit sem ért abból, miért is ítélte meg a bíróság ezeknek az embereknek a pénzt: nem pusztán mert nem mehettek uszodába, hanem mert egész egyszerűen elvették tőlük a jövőt. Az átlagember, de még a kocsmában hőbörgő sem tudja elképzelni, milyen az, ha valaki analfabétán kerül ki az iskolából amiatt, hogy hattól tizenhat éves koráig nem is próbálják megtanítani semmire. Készséggel elhiszi a hatalomnak, hogy ott, ahová a mentő sem megy be, még ha emberélet van is veszélyben, nem azok a szabályok érvényesek, mint az ország szerencsésebb felén. Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár.

Persze mielőtt tágra nyílt szemmel csodálkozni kezdenénk azon, hogy Orbán ezt meg merte lépni, nem árt emlékeztetni magunkat: ezt csinálja már egy évtizede. Kihasználja a lecsúszástól fenyegetett széles rétegnek azt a kényszermozgását, hogy miközben fölfelé nyújtogatja a karját segítséget keresve, elszántan tapos lefelé. Igen jól reagál tehát minden olyan meggyőzően előadott szövegre, amelyből megtudhatja, ki is az igazi felelős az ő bajaiért. A migránsok, akik elözönlik szép hazáját; a hajléktalanok, akik nem átallanak vitelszerűen élni; a tébérendszer potyautasai, akik milliárdokat síbolnak el a közös kasszából – ki fog még derülni róluk az is, hogy minden várólistára duplán íratják fel magukat –, és most a romák, akik munka nélkül kapnak százmilliókat, miközben mások keccsölnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. január 29. 23:31
Hogy te milyen hazug vagy! Mehettek uszodába, de akinek nem volt felszerelése az nem úszhatott, ahogyan egyik uszodában sem. Mennyi hiányzásuk is volt azoknak a gyerekeknek? Budapesten is volt, akiknek megvolt a 200 óra hiányzásuk, évente. És 16 éves korukra sem végezték el a négy általánost, mert lógtak. Jaj, de sajnálom, hogy nem voltál ott tanár, mert mindjárt másképp látnád a világot.
Sulammit
2020. január 29. 23:16
Ezzel azt mondod, hogy Orbán Viktor lovizik?
-nb-
2020. január 29. 14:29
a bűnös fehér embereknek pedig kötelességük: 1. saját gyerekük iskoláztatásánál azt a célt kitűzni, hogy 8-as korára ismerje a nagybetűket 2. minden az oktatást bármilyen módon lehetetlenné tevő gyereket példaképül állítani saját gyerekének 3. mindenképpen meggátolni, hogy tanterv szerint legyen az oktatás. elég 8-ikra elvégezni az 1-2 osztályt stb. Hát de nem?
-nb-
2020. január 29. 14:25
tehát akkor a mentősnek kötelessége: 1. a mentőből minden mozdítható felszerelést átadni az ártatlan 200 fős tömegnek 2. saját holmijából az értékesebbet pl. telefon, az megaz + készpénzét szintúgy 3. megveretni magát ... 400 karakter b+ Nahát, hogy erre nem goldoltam
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!